Fasulyeli Börek (Graf Börek)
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fasulyeli Börek (Graf Börek) Tarifi İçin

Malzemeler

Fasulyeli Börek (Graf Börek)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu geniş yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuzu ilave edip harmanlayın. Suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru 15 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerlerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika kadar dinlendirin.
  2. Her bir bezeyi hafif unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra üzerlerine mısır unu serperek açabildiğiniz kadar ince açın. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Açtığınız hamurların birbirine yapışmaması için üzerlerine mısır unu serpip üst üste dizin.
  3. Hamurları sac üzerine alarak teker teker her iki yüzünü de hafif pişirip kenara alın. Hamurların kuruyup kırılmaması için üzerlerine temiz bir mutfak örtüsü kapatın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. (Eğer yufka pişirme sacı yoksa, bir fırın tepsisini ocağın üzerinde ısıtıp yufkaları üzerinde pişirebilirsiniz)
  4. Yağlanmış yuvarlak fırın kabının tabanına bir kat hamur yerleştirin. Üzerine önce bir miktar zeytinyağı, ardından her tarafına gelecek şekilde süt gezdirin. Üzerine haşlanmış kuru fasulye serpiştirin. İkinci hamuru fasulyelerin üzerine serin. Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  5. En üst hamuru da yağlayıp süt ile ıslattıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini mutfak havlusu ile kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek