Beyaz Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beyaz Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Beyaz Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı, nişasta ve un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Unu azar azar ilave edip elinize yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse süt ve un ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine un serpip 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 10 beze hazırlayın. Her bezenin üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız 2 bezenin arasına erittiğiniz tereyağı sürüp üst üste yerleştirin. Açabildiğiniz kadar inceltin. Tüm kenarlarını ortaya alıp kare şekli elde edin. Dörde bölün. Mini karelerin kenarlarına peynirli harçtan paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek