Taş Kapama
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taş Kapama Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Etin terbiyesi için

Taş Kapama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Terbiye malzemesini ateşe dayanıklı büyük bir cam kaseye alın. Tahta kaşıkla karıştırın. İri parçalar şeklinde kesilmiş eti ekleyip harmanlayın. En az 8 saat tercihen 1 gece buzdolabında bekletin. Konserve bütün domatesleri dört parçaya kesin. Sivri biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyip büyük parçalar olarak ete ekleyin. Domatesleri ekleyip harmanlayın. Etli harcı büyük bir tencereye aktarıp çukur kısmı aşağıya gelecek şekilde bir kase ile etlerin üzerini kapatın. Kasenin üzerine büyükçe bir kase daha yerleştirin (ağırlık yapması için). Cam kasenin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Su kaynayana kadar harlı ateşte ısıtın. Su kaynadığında ocağı kısın. Yemeği 4 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı