Rezeneli Kuzu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu eti, yumuşaklığı ile çok sevilen ve tariflerde sık sık yer verilen bir et çeşididir. Çinko, protein ve demir bakımından zengin olan bu besin, kas ve kemik gelişimini destekler. Özellikle kemik erimesi riskiyle karşı karşıya olan kişiler tarafından tüketilmelidir. Yorgunluk ve kansızlık gibi sorunların giderilmesinde de etkilidir. Hazırsanız, rezeneli kuzu nasıl yapılır birlikte görelim.

Rezeneli Kuzu Tarifi İçin

Malzemeler

Rezeneli Kuzu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kırmızı şarabı tencereye alıp kısık ateşte 4 saat kaynatarak çektirin. Bütün haldeki kuzu sırtını tavada kızartın.
  2. Rezeneleri hafif haşlayıp doğrayın ve soteleyin. Rezeneyi servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Kuzu sırtını dilimleyin ve etrafına dizin.
  3. Üzerine şarap sosu ve demi glace sos gezdirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Rezeneli Kuzu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Şarabı tencerede kaynatmak oldukça önemli bir işlemdir. Bu sayede alkol uçar ve aromalı bir tat elde edilir.
  2. Kuzu sırtının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu sayede daha kolay bir şekilde pişirebilirsiniz.
  3. Yemeği hazırladıktan sonra şarap ve demi glace sosunu servis esnasında ekleyin.

1 Porsiyon Rezeneli Kuzu Kaç Kalori?

  1. Rezeneli kuzu etinin bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Besin değerleri bakımından oldukça zengindir.

Yüksek proteinli ve lezzetli et tarifleri mi arıyorsunuz? Bol malzemeli nefis mutancana tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı