Nohut Püreli Kebap
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohut Püreli Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Nohut Püreli Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Nohutları bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Süzüp püre haline gelinceye kadar ezin.

Tencerede tereyağının yarısını eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Ezilmiş nohut, süt, köri, muskat ve karabiberi ekleyin. Tahta bir kaşıkla katı bir püre haline gelinceye kadar sürekli karıştırın. Hazırladığınız püreden misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Soğanı soyup kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan tereyağı ayrı bir tencerede eritip kıyılmış soğan, sivribiberler ve eti kavurun. 1 bardak sıcak su da sulandırılmış salça ve domatesi ekleyin. Kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın.

Misket şeklinde yuvarladığınız nohut pürelerini servis tabağına alın. Zeytinyağında kavrulmuş pul biberi üzerlerine gezdirerek dökün. Etli karışımı nohut köftelerinin üzerine yayıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı