Kuzu Tandır
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Tandır Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Tereyağını eritip kuzu kolu tavada önlü arkalı hafif kızartın ve tencereye aktarın. Soğanları, defne yaprağını ve tane biberleri serpiştirip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte 3 saat ya da et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen eti fırın kabına aktarın ve üzerini folyo ile örterek 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Pilavda kullandığınız firik ve bulgur miktarını damak zevkinize göre azaltıp fazlalaştırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı