Fıstıklı Şiş Kebap
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Şiş Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Üzeri için

Fıstıklı Şiş Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymaları geniş bir kaba alıp üzerine Antep fıstığı, rendelediğiniz soğan, sarımsak, su, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan bir avuç dolusu alın ve aşağı doğru sıkarak şiş boyunca yayın.
  2. Zeytinyağını döküm bir tavada ısıtıp, şişe dizdiğiniz kebapları kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  3. Servis için kırmızı soğanları piyazlık doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine nar ekşisi gezdirip sumak serpin ve karıştırın.
  4. Patlıcanın kabuklarını soymadan ince yuvarlak doğrayın, kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  5. Şiş kebapları bir servis tabağına alın. Üzerlerine Antep fıstığı ve ince kıyılmış maydanoz serpin. Yanında sosladığınız soğanlar ve kızarttığınız patlıcanlarla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Kebap Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı