Baharatlı Kuzu Eti
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Kuzu Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Kuzu Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Sarımsakların kabuğunu soyun. 5 çorba kaşığı su ve sarımsakları robotta ezin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp etleri ekleyin.

Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Soğanları soyup kıyın. Kakule taneleri, defneyaprakları, karanfil, karabiber ve tarçını bir tavaya alıp kalan zeytinyağını ekleyin. Soğanı da ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Sarımsaklı karışımı soğanlı karışıma ekleyin. Kişniş, kimyon, toz kırmızıbiber, pul kırmızıbiber ve tuzu ekleyip pişirin. Etleri bu karışıma ilave edip pişirmeye devam edin. Yoğurdu ekleyip karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. 1 bardak sıcak su ilave edip  kısık ateşte 1 saat pişirin. Eti, yanında pilavla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı