Terbiyeli Patates Çorbası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyeli Patates Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patatesleri bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin ve iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kıymayı, tuz ve karabiber ile yoğurup küçük köfteler hazırlayın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve köfteleri kızartın. Patateslerin kabuğunu soyup et suyuyla birlikte tencereye alın. Blender’la ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin. Tuzu ekleyip karıştırın ve ocağa alın. Köfteleri yağıyla birlikte tencereye aktarın ve birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Terbiye için, limon suyu ve domates suyunu büyük bir kaseye alın. Yumurtaları ekleyip çırpıcıyla çırpın. Terbiyeyi sıcak et suyu ile ılındırın. Çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi yavaşça ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocağı kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Kalan tereyağını tavada ısıtın. Pul biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirin. Tarçın serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası