Son yaz günlerinin tadını çıkaralım!

Sermet Severöz

Lezzet.com.tr Yazarı sermetsadi.severoz@tav.aero
Malum sıcak yazın sonuna geldik. Açık hava sofralarının iç mekanlara taşınma zamanı da gelmek üzere. Hal böyleyken, bu son yaz günlerini değerlendireceğiniz 3 lezzet dolu mekandan bahsetmek istedim size...

Umberto / Bağdat Caddesi – İstanbul

İtalya’nın klasikleşen lezzetlerini modern bir yorumla servis eden Ristorante Umberto, Bağdat Caddesi’nde Göztepe Parkı’nın tam karşısında!

Umberto, rafine dekorasyonu, işinin ehli personeli ve hizmetiyle misafirlerine hem keyifli hem de lezzet dolu bir deneyim sunuyor cidden.

Michelin yıldızlı şeflerle çalışma imkanı bulan ve İtalya’nın farklı şehirlerindeki geleneksel restoranlarda görev alan ünlü şeflerden edindiği deneyimler ile enfes lezzetlere imza atan Şef Özgür Yavuz ve ekibinin hazırladığı menüde; klasik İtalyan başlangıçlarından pizza ve salata çeşitlerine, makarna ve risotto seçeneklerinden tatlılara kadar, birçok alternatif bulunuyor.

İşte onlardan bazıları; sunumu ve lezzeti ile fark yaratan Burrata Multicolore, ferah bir yaz salatası Insalata d’Umberto ve somon havyarı ile sunulan enginar salatası Insalata di Carciofi...

Sıcaklardan ise bir sanat eseri özeniyle hazırlanan Lasagna Alla Bolognese, Risotto Primavera, Pizza Alla Diavola, klasik İtalyan yemeklerinden Melanzane Alla Parmigiana’yi tavsiye ederim.

Unutmadan, anlık hazırlanan Tiramisú A La Minute, restoranın en favori lezzetlerinden.

AQUA / Four Seasons Hotel Bosphorus – İstanbul

19. yüzyılda Boğaz'ın kıyısına inşa edilmiş muhteşem bir Osmanlı Sarayı'nda hizmet veren Four Seasons Hotel Bosphorus'un deniz ürünleri restoranı AQUA, birinci sınıf taze ve mevsimlik malzemelerle hazırlanan enfes yemekleriyle kusursuz bir fine dining deneyimi sunmaya yıllardır devam ediyor.

Üstelik bunu yaparken de tekdüzelikten uzak durmak adına hep yaratıcı ya da farklı bir şeylere imzasını atıyorum restoran.

Tıpkı bu aralar olduğu gibi...

Otelin Executive Chef’i Görkem Özkan ve yetenekli ekibi Türk ve Akdeniz deniz ürünlerine getirdiği özgün yorumlarla yine nefis bir menü hazırlamışlar.



Sunduğu özel gastronomi yolculuğunun yanı sıra, konumu ve şık ambiyansı ile de dikkat çeken AQUA’nın bu seferki “fine dining” deneyiminde, sekiz aşamalı degustasyon menüsü meraklılarının damaklarını şenlendirmeyi bekliyor.  

Belirgin deniz ürünlerine yönelik tatları keşfetmek adına “ideal” diyebileceğim bir lezzette bu menü.

Şef ve ekibi, modern ve klasik mutfak teknikleri ile yine her tabağı sanat eserine çevirmeye devam ediyorlar AQUA’nın bu tadım menüsünde.

TUZZ BODRUM / Khai Hotel – Bodrum & İstanbul

İstanbul’da olanlara müjde!

Tuzz Bodrum bu kış sezonunda İstanbul Karaköy’de de bizlerle olacak.

Açıldığından beri methini epeyce duymama rağmen gitmek bu sene nasip oldu Bodrum Ortakant’teki Khai Hotel’e

Ve elbette bir o kadar adından bahsettiren restoranı Tuzz Bodrum’a da.

Bohem ve şık dizaynı, seçkin menüsü ve Şef Nilay Lale önderliğinde çalışan profesyonel mutfak ekibiyle Bodrum’un en butik restoranlarından biri benim için de artık Tuzz Bodrum.

Bodrum’da her akşam yalnızca 40 kişiye hizmet veren restoran bakalım İstanbul’da kaç kuvere sahip olacak?

Özenle hazırlanan ve eşsiz bir şekilde yorumlanan lezzetler, tadına doyulmaz bir  deneyim yaşatıyor insana resmen.

Tuzz mutfağı; ağırlıklı Türk ancak bir o kadar da dünyanın farklı kültürlerinden lezzetleri aynı çatı altında barındırıyor.

Gurme deneyimler yaşamak için Şef Nilay Lale’nin ve Tuzz dünyasının yolunu tutun derim.

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri