Akdeniz Esintili 5 Farklı Mekan Önerisi

Sermet Severöz

Lezzet.com.tr Yazarı sermetsadi.severoz@tav.aero
Lezzetli mekanlar arayanları böyle alalım. Bodrum, İstanbul ve Kapadokya'da bulunan, Akdeniz mutfağının lezzetlerini sunan 5 farklı mekan önerisini sizlerin beğenisine sunuyorum.

ATTIKO ile Pan Asya mutfağı Bodrum’da



Dünyanın önde gelen turizm ve eğlence gruplarından Sunset Hospitality Group’un markalarından ATIKO’da Bodrum’da.


Zincirin lounge konseptli restoranlarından ATTIKO!


Dubai’de Kasım’da kapılarını açmadan önce Bodrum’da hizmete girmesi bile Bodrum’un ne denli yükselen bir marka değerinin olduğunun net bir göstergesi.


Pan Asya mutfağına gelince; bu mutfakta Asya’nın çeşitli ülkelerindeki popüler lezzetler, özüne sadık kalarak hazırlanıyor.


Böylece daha geniş bir damak kitlesine ve beklentiye hitap etmiş oluyor.


Somon ve ponzu sosu, limon otlu ve acı biberli tavuk aklımda kalan lezzetler…


Gün batımı kokteylleri de bu yaz vazgeçilmez bir lokasyon olmaya aday ATTİKO.


Bu arada Sunset Hospitality Group bünyesinde, SUSHISAMBA, DRIFT Beach, Azure Beach, Ammos, Black Tap ve Luigia gibi markalarında bulunduğunu belirteyim.



METT’de ünlü şefin dokunuşları


Dubai'deki Isola Ristorante ve Jumeirah Islands Clubhouse Bodrum’da yer alan İtalyan restoranın Executive Chef’i Francesco Bagnato, sofistike bir dokunuşla otantik İtalyan ev usulü  yemeklerini özel ve yeni menüsüyle Türk damak tadıyla buluşturuyor.  


Güney İtalya’da büyüyen Şef Francesco, İtalyan ve Akdeniz lezzetlerini harmanladığı mutfağı ile METT Hotel & Beach Resort’u önemli bir lezzet durağı haline getiriyor.


Francesco’nun yorumladığı menünün imza lezzetleri arasında taze ton balığı ve domates ezmesi ile yapılan Tuna tartare, kum midyesi ve Sardunya bottargasından yapılan Spaghetti alle vongole e bottarga, Ricotta ve adaçaylı tereyağ ile yapılan Ravioli di ricotta e spinaci ve tatlı olarak da efsane bir Tiramisu bulunuyor.



Köşebaşı Kapadokya’da!


İstanbul’da başladığı hikayesine, Türkiye’nin farklı lokasyonlarında açtığı şubeleriyle devam eden Köşebaşı, tüm yıl dünyanın birçok farklı ülkesinden turist ağırlayan ve Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kapadokya’da da bir şube açtı.


Menüsünde mezeler, taş fırından lahmacun ve pide alternatifleri ile Köşebaşı Kebap, Çöp Şiş, Tarsusi Kebap gibi Köşebaşı klasiklerinin yanı sıra Gevrek Kebap, Çukurova, Kallavi gibi spesiyal lezzetleri de sunan Köşebaşı, vegan kebap menüsü ile de bu coğrafyaya da bir yenilik getirmiş oldu resmen.


Köşebaşı Kapadokya’nın en çok ziyaret edilen Açıkhava Müzesi’nin de yer aldığı Göreme bölgesinde kocaman bir bahçede ve 70 kişilik kapalı alanda öğle ve akşam yemeklerinde hizmet veriyor.


İlk Kapadokya ziyaretimde gideceğim zira o tarafta birkaç mekan dışında iyi yemek bulmak çok ama çok zordur.



Karşının meyhanesi “Perihan”


Perihan Meyhane, Anadolu Yakası Bağdat Caddesi’nde Göztepe’deki konumu ile bulunduğu lokasyonda yaşattığı gastronomi deneyimi ile diğer meyhanelerden farklılaşıyor.


Yerelliğe önem veren ve yerel üreticilerle çalışan Perihan Meyhane, özgün meze menüsünü Türkiye’nin yedi bölgesinden ve İstanbul mutfağından ilhamla oluşturmuş.


Atıksız mutfak için malzemeleri yaratıcılıkla ve değerini bilerek işleyerek; sorumlu ve sürdürülebilir bir lezzet operasyonu benimsiyor.


Genç ve eğitimli ekibi, meyhane ve meze kültürünün en iyi şekilde yeni nesillere aktarılması için çabalıyor.


Genç şefi Savaş, Perihan’da sunduğu mezeleri ve ara sıcakları ile misafirlerine farklı lezzetler sunuyor.


Özellikle Karides ve Deniz Börülceli Mücver, Çıtır Girit Böreği, Bonap, Zoha, Fesleğenli Girit Ezme, Kısırlı Pazı Sarma gibi lezzetler Perihan’ın en sevilen mezeleri ve ara sıcakları arasında…



Dry Age deniz mahsülleri “Ringa”da


Oligark’ın içerisinde yer alan Ringa Sea Food, Ege ve Akdeniz kıyılarının lezzetlerini denize sıfır konumu ile Boğaz’a taşıyor.


Şef Özgür Yavuz ünlü ülkelerden ilham alarak hazırladığı imza tabaklarıyla öne çıkıyor.


Menülerini mevsimsel olarak hazırlayan Ringa, İtalyan mutfağından esinlendiği Bottarga (kefal yumurtalı) ve Vongoleli Makarna, İsveç Usulü Karides Salatası ve Somon Gravlax, Yunan mutfağından Saganaki gibi dünya mutfağından birçok lezzete kendi yorumunu ekliyor.


Japonların yüzyıllardır uyguladığı ve giderek gastronomi dünyasında da yaygınlaşan, ürünlerin daha uzun ömürlü olmasını ve lezzetinden ödün vermemesini sağlayan “dry age” dolabında balıklarını sergileyen Ringa, bu tekniği İstanbul’da kullanan ilk restoran markası olma özelliği taşıyor.

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri