Meze Sever Misiniz?

Balçiçek İlter

Lezzet.com.tr Yazarı bbalcicek@gmail.com
Balçiçek İlter'den nefis yemekler yiyebileceğiniz bir mekan önerisi:

Size bugün büyüdüğüm mahalleden üst kat komşumuz Hülya Abla'dan bahsedeceğim. Biz Şaşkınbakkal'da otururken tanıştık ama o aslında Kurtuluş'da dünyaya gelmiş. Mardinli Süryani bir ailenin üçüncü çocuğu. Mutfağa olan sevgisi küçük yaşlarda Mardin kültüründen etkilenerek başlamış. İlerleyen yaşlarında ise kendi deyimiyle zeytinyağlı yemeklere olan ilgisini fark etmiş. Gerisini ondan dinleyelim isterseniz. ''16 yaşındayken öğrendiğim zeytinyağlı bakla tarifini yaptım ve aileme tattırdım. Mardin kültüründe pek de var olmayan bir yemek olmasına rağmen ailem bu yemeği çok beğendi ve bu durum bana yemek yapma konusunda ilk zaferimi ve özgüvenimi kazandırdı diyebilirim. Bu olay sonrasında mutfağa olan sevgimi keşfettim ve yemek sektörüne giriş serüvenim başladı. 18 yaşında ilk kez Amerika'ya gitme fırsatı elde ettim ve farklı yemek kültürleriyle tanıştım. İlerleyen yıllarda ailem Los Angeles'a taşındı. Bu nedenle ben de sık sık Amerika-Türkiye arası seyahatlerde bulundum. Belirli bir süre orada yaşadım ve orada bulunduğum süre içinde Lübnan mutfağını yakından inceleme, öğrenme şansım oldu. Bununla birlikte oradaki yemeklerle Türk mutfağını sentezleme ve mutfağımızın lezzetlerini yaymak için çalışmalar yaptım. ''



Peki bugün ne yapıyor Hülya Abla?

Küçük yaşlardan itibaren yurt içi ve yurt dışında olmak üzere birçok işletmede birden fazla mutfak üzerine çalışma fırsatı buldu ve 2019 yılında çocukluk hayalim olan zeytinyağlı meze ve Mardin mutfağı konsepti altında Mahal Meze&Cafe'yi açtı. Zeytinyağlılar, mezeler, Türk mutfağıyla sentezlenen süryani ve lübnan mutfağı derken hem şirin ve mütevazı mekanında meraklıları ağırlıyor hem de evinize yemek desteği veriyor. Deneyin, bayılacaksınız, benden de selam söyleyin lütfen.

Sizin için bir tane de tarif kaptım, afiyet olsun.


MAHAL MEZE&CAFE

Adres: Suadiye mah. Ayşe Çavuş cad. 39/A Kadıköy/

0532 589 46 44 & 216 410 38 53

Hülya Koçhisarlı



Pırasalı Mücver

  1. 6 adet pırasa (incelerinden)
  2. 4 adet havuç (orta boy)
  3. 1 adet kabak (sadece kabuklu kısmı rendelenecek)
  4. 3 adet yumurta
  5. 3 bardak un
  6. 2 tatlı kaşığı karabiber tuz


Pırasalar küçük küçük doğranır havuçlar rendelenir, aynı şekilde kabağın iç kısmına değdirmeden sadece dış kısmını rendeleyelim. Bir kapta karıştırıp üzerine tuzunu karabiberini yumurtasını koyup karıştıralım, ununu azar azar ilave edip 10- 15 dakika bekletelim yağı çok kızdırmadan servis kaşığına koyup yavaşça yağa bırakalım. Mücverleriniz çok kalın olmamalı yoksa içi az pişer.

Haber Kategorileri

Söyleşiler