Yumuşak Poğaçanın Sırrı Nedir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Poğaça denince akla mis gibi kokular, sabah kahvaltıları ve sıcacık çay eşliğinde yapılan keyif gelir. Pamuk gibi poğaçalar yapmak ise hayal değil… İşte her ısırıkta "bu nasıl bu kadar yumuşak?" dedirten tariflerin ardındaki 5 altın püf noktası…
Yumuşak Poğaçanın Sırrı Nedir?

Bazı poğaçalar var ki, sadece tadıyla değil, yumuşaklığıyla da kalpleri fetheder. Peki; o fırından yeni çıkmış gibi içi tel tel ayrılan, dışı hafif kıtır ama içi pamuk gibi olan poğaçaların sırrı nedir? Hamur işleri dünyasında yumuşak poğaçayı garantilemenin birkaç püf noktası vardır. İşte evde taş gibi olmayan, aksine yumuşacık poğaçalar yapmak isteyenlerin bilmesi gereken 5 temel sır!

poğaça

Sıcak Süt + Yoğurt Kombosu

Hamurda süt kullanmak, yumuşaklık sağlar. Yoğurt ise hem lezzet katar hem de hamurun kıvamını dengeler.

Oda Sıcaklığında Malzemeler

Soğuk malzemeler hamurun mayalanmasını yavaşlatır. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, kabaran ve yumuşak bir poğaça için kritik.

İyi Mayalanma Süresi

Hamura acele ettirmeyin. 1 saat civarında güzelce mayalanmış bir hamur, içi pamuk gibi olur.

Sıvı Yağ Kullanımı

Katı yağ yerine sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı) kullanmak poğaçanın yumuşak kalmasını sağlar.

Fırından Sonra Nemli Bez Örtme

Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz ve hafif nemli bir bez örtmek, yumuşaklığını korumasına yardımcı olur.

Şunlara da göz atın:

  1. 5 Adımda Puf Puf Kabaran Poğaçaların Sırrı
  2. Poğaçaların Yumuşak Kalması İçin 10 Pratik Püf Noktası
  3. Poğaça Buzdolabında ve Buzlukta Nasıl Saklanır?
  4. Peynirli Poğaça Tarifleri
  5. Poğaça Tarifleri: 10 Farklı Poğaça Tarifi

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Yazın Yenebilecek 10 Pratik Soğuk Tatlı
Cildinizi Güneşten Koruyacak 10 Mucize Yiyecek
Balzamik Sirke İle Normal Sirke Arasındaki Fark Nedir?
Trileçe Yapmanın Püf Noktaları
Tatlıda Muzun Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Hemen Yapmalıyım Diyeceğiniz 20 MasterChef Yemeği