Yüksük Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yüksük çorbası, özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağında sevilen, mantı, nohut ve et suyuyla hazırlanan doyurucu ve lezzetli bir çorbadır. İşte yüksük çorbası yapmanın püf noktaları!

Yüksük çorbası yaparken; mantı seçimi ve hazırlığı önemlidir. Aynı zamanda nohutları önceden ıslatmak ve haşlamak zaman kazandırırken gerçek et suyu ya da tavuk suyunun kullanımı çorbaya güzel bir lezzet katar. İşte yüksük çorbası yapmanın püf noktaları.

Mantı Seçimi ve Hazırlığı

Ev yapımı mantı kullanırsanız çorban çok daha lezzetli olur. Ancak hazır küçük mantılar da tercih edilebilir. Mantılar önceden hafifçe haşlanabilir ya da direkt çorbaya eklenebilir (pişme süresine dikkat!).

Nohutun Hazırlığı

Nohutları önceden ıslatmak ve haşlamak zaman kazandırır. Konserve nohut da kullanılabilir ama evde haşlanmış nohut daha lezzetlidir.

Et Suyu veya Tavuk Suyu Kullanımı

Gerçek et suyu veya tavuk suyu, çorbaya derinlik katar. Hazır bulyon yerine evde hazırlanmış su tercih edilmeli.

Salçalı Sosun Lezzeti

Tereyağında hafif kavrulmuş domates ve biber salçası, çorbaya rengini ve aromasını verir. Bu aşamada biraz nane ve pul biber eklenirse çok daha lezzetli olur.

Kıvam Ayarı

Çorbanın çok koyu veya çok sulu olmaması önemli. Mantı ve nohut şişeceği için suyu dikkatli eklemek gerekir. Gerekirse pişirme sırasında sıcak su veya et suyu ilavesi yapılabilir.

Servis Önerisi

Limon ile servis edilir; ekşi lezzet çorbanın tadını dengeler. Üzerine kızdırılmış naneli tereyağı gezdirerek lezzeti katlayabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde