Yoğurtlu Salatalık Mezesi Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yoğurtlu salatalık mezesi yaparken lezzeti artıran ve su salmasını önleyen bazı ipuçları vardır. İşte salatalık mezesi yaparken dikkat edilmesi gerekenler.

Salatalıkları rendeledikten sonra mutlaka suyunu iyice sıkmalısınız, aksi takdirde meze sulanır. Süzme yoğurt kullanarak kıvamı daha yoğun ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Sarımsağı ezerek eklemek, mezeye daha derin bir aroma kazandırır.

Salatalıkları rendeledikten sonra suyunu iyice sıkın

Salatalık çok su içerdiği için, rendelenip bekletilirse meze sulanır. Temiz bir kağ��t havluyla suyunu sıkmalısınız.

Yoğurt tercihinizi dikkatli yapın

Süzme yoğurt kullanırsanız mezeniz daha kıvamlı olur. Normal yoğurt kullanacaksanız, yoğurdu da süzerek kullanmalısınız.

Sarımsağı ezerek ekleyin

İnce kıyılmış değil, dövülmüş sarımsak kullanmalısınız; aroma daha iyi yayılır.

Zeytinyağını sonradan ekleyin

Mezeyi karıştırdıktan sonra üzerine gezdirmek, hem görünüm hem tat açısından daha iyi olur.

Servisten önce biraz bekletin

Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirirseniz tatlar daha iyi oturur.

Baharatları dengeli kullanın

Nane, dereotu, biraz tuz ve karabiber genellikle yeterlidir. Arzuya göre limon suyu veya azıcık sirke ekleyebilirsiniz.

Ceviz, dereotu gibi ek malzemelerle zenginleştirin

Farklılık katmak isterseniz üzerine iri kırılmış ceviz veya taze dereotu ekleyebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Bib Gourmand Ödülü Alan Restoranlar 2026
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi