Yemekteki Yanık Tadı Nasıl Giderilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yemeğinizin altı tuttuysa panik yapmayın… Yanık tadını yok etmenin pratik yolları sandığınızdan daha kolay. Peki; yemekteki yanık tadı nasıl giderilir? İşte o basit yöntemler!

Yemekteki yanık tadı nasıl giderilir? Birkaç pratik yöntemle yemekteki yanık tadını yok edebilirsiniz. Patates eklemek, biraz sirke dökmek ya da yemeği başka bir tencereye almak… İşte yemekteki yanık tadını giderebilecek yöntemler!

Yanık Kısmı Hemen Ayırın

Tencerenin dibine tutan veya yanmış kısmı kaşıkla dikkatlice çıkarın, diğer kısmın yayılmasını önleyin.

Yemeği Başka Bir Tencereye Alın

Yanık tadının yemeğe daha fazla geçmesini önlemek için temiz bir tencereye aktarın.

Patates veya Ekmek Ekleyin

Yemeğe büyükçe bir çiğ patates ya da birkaç dilim bayat ekmek koyup 10–15 dakika kaynatın, bu yanık kokusunu ve tadını emer.

Baharat veya Aromatiklerle Dengeleyin

Defne yaprağı, kekik, karabiber, sarımsak gibi güçlü aromalarla yanık tadını maskeleyebilirsiniz.

Asitli Dokunuş Ekleyin

Birkaç damla limon suyu veya biraz sirke, yanık tadını hafifletmeye yardımcı olabilir.


Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?