Yemekli Düğün Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Çiftlerin en mutlu günü olarak bilinen düğünde yemek organizasyonu yapmak için bilmeniz gerekenleri anlattık. İşte, yemekli düğün yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar:
Yemekli Düğün Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Düğün, çiftlerin en özel ve mutlu günleridir. Bu yüzden iyi bir düğün için, yemek organizasyonu yapmayı düşünebilirsiniz. Yemekli düğün organizasyonları gözünüzde çok büyük bir şeymiş gibi görünse de, bazı hususlara dikkat ederek mükemmel bir planlama yapmak mümkün. Yemekli düğün planlamasına geçmeden önce, düğün mekanınızı belirlemeniz gerekir. Mekanın sahil mi, yoksa kır düğünü olacağına karar verdikten sonra, önemli detayları daha rahat bir şekilde planlayabilirsiniz.

yemekli düğün

Yemekli Düğün Planlaması Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle, düğün planlamasına davetli sayısını belirleyerek başlayın. Davetli sayısını belirledikten sonra, uygun büyüklükte bir mekan bulabilir ve yemeklerin çeşitliliğini ayarlayabilirsiniz.
  2. Klasik yemekli düğün menüsünde, ilk olarak küçük ikramlıklar sunulur. Düğün başladıktan sonra ise önce çorba veya salata, ardından ana yemek, daha sonra da tatlı çeşitlerine yer verilir. 
  3. Eğer düğün sahil kenarında olacaksa, menüde deniz ürünlerine yer verebilirsiniz. Kır düğünü tercih ediyorsanız, et veya tavuk ağırlıklı bir menü oluşturabilirsiniz.
  4. Yemekli düğün menüsünü belirlerken, menüyü davetlilere hitap edecek şekilde oluşturun. Misafirler arasında vegan, vejetaryen, glütensiz veya laktozsuz beslenenler olabilir. Bu yüzden misafirleriniz için 2-3 farklı menü seçeneği oluşturmaya dikkat edin.

  1. Düğün yemeğini seçerken, mevsimi göz önünde bulundurun. Yaz aylarında hafif yemekler ve serinletici içecekler tercih edilirken, kış aylarında daha sıcak yemeklere yer verilmelidir.
  2. Düğün yemeklerinin açık büfe mi, yoksa masaya servis mi olacağını belirleyin. Karmaşıklık olmaması için, masaya servis daha çok tercih edilir.
  3. Düğün yemeğinin kaç servis olacağını belirleyin. Ana yemek, aperatif ve tatlı seçimi yaparak 3 servisli bir menü oluşturabilirsiniz.
  4. Davetlilerin üzerini kirletmemesi için, soslu ve ağır kokulu yemeklerden kaçının. 
  5. Yemek servis saatlerini önceden belirleyin. Bu saatleri düğün organizasyonuna bildirerek yemeklerin başlangıç ve bitiş saatlerini ayarlayabilirsiniz.

  1. Düğün yemeklerinde, mutlaka mevsim meyve ve sebzelerine yer verin. Taze besinler, hem sağlıklı, hem de daha lezzetli olacaktır.
  2. Davetli sayısından 5 fazla yemek siparişi verin. Bu sayede düğün yemekleri konusunda önlem alabilirsiniz. 
  3. Düğününüze çocuklar da katılacaksa, çocuk menüsü oluşturabilir veya çocuklar için ayrı bir masa ayarlamayı düşünebilirsiniz.
  4. Kişi sayısına göre uygun sayıda personelden yardım isteyin. Çok kalabalık bir düğünde az sayıda personel olması, aksamalara sebep olabilir.

Yemekli düğün organizasyonlarında, masaların şıklığına da dikkat etmek gerekir. Doğa içinde bir mekanda yemekli düğün yapacaksanız, rüstik ahşap masalar, beyaz masa örtüleri, mumlar va canlı çiçekler kullanabilirsiniz.

''Mutfak çeyizinde neler olmalı?'' başlıklı yazımıza da göz atın.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı
Kavurma Suyunu Çekince Ne Yapılır?