Ünlü şefin yeni restoranında bir burger 850 lira (80 sterlin) olacak
Ünlü Şef Gordon Ramsay'nin yeni açılan restoranında bir burger 850 tl (80 sterlin) olacak. Dünyanın en ünlü şeflerinden biri olan Gordon Ramsay'nin Londra'daki yeni restoranı açılıyor.

İndependent'in haberine göre Gordon Ramsay Londra'daki yeni restoranında bir burgeri 80 sterline (yaklaşık 850 TL) satıyor. Ünlü şef kendi adını taşıyacak restoran Gordon Ramsey Burger'ı ulusal düzeydeki tecridin kalkmasının hemen ardından, 4 Aralık'ta Harrods'ta açacak. Ağız sulandıran 80 sterlinlik üründe kavrulmuş wagyu sokum biftekli sığır etinden köfte, trüflü Pecorino peyniri, çörek mantarı ezmesi ve ek siyah trüf bulunuyor.


Menüdeki diğer yüksek fiyatlı yemekler arasında köftesi ıstakoz ve kaya karidesinden hazırlanan, üzerine de sebze turşusu, ayoli sosu ve kıvırcık hindiba eklenen 42 sterlinlik (yaklaşık 450 TL) ıstakoz ve karides burgeri de yer alıyor.




Sosisli sandviçler 21 sterlin (yaklaşık 200 TL) tutarken yanına isteyeceğiniz patates kızartması da 6 sterline (yaklaşık 60 TL) patlıyor.


''Gurme sığır köfteleri en yüksek kalite kesimlerden hazırlanıp açık ateşte pişiriliyor. Milkshakelerde daha yüksek hazlı bir tatlı deneyimi için geleneksel shake tariflerine kremalı puding eklenirken, içecek menüsündeyse butik fıçı ve şişe biraların yanı sıra geniş bir kokteyl yelpazesi bulunuyor.''


Öte yandan, Las Vegas'taki işletmenin fiyatları çok daha ucuz. Buradaki en yüksek fiyatlı burger 25,99 dolara (yaklaşık 200 TL) satılıyor. Londra'da gerçekleşecek yeni restoran açılışıyla ilgili konuşan Ramsay, şunları söyledi:


''Gordon Ramsay Burger'i Knightsbridge'deki Harrods'a ilk kez getireceğimi duyurmanın heyecanını taşıyorum. Güvenin bana, bu daha önce hiç görmediğiniz bir burger deneyimi olacak. Birleşik Krallık'taki en iyi et kesimlerinden olağanüstü bir seçki kullanarak köftelerimizi gerçekten başka bir boyuta çıkardık.''

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?