Uluslararası Çay ve Kültür Festivali
Beta Yeni Han, Uluslararası Çay ve Kültür Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye ve dünya çay kültüründen 39 farklı çay çeşidi tüketicilerle buluşuyor.
Uluslararası Çay ve Kültür Festivali

Beta Tea, bu yıl ilk kez düzenlenen ve gelenekselleşmesi planlanan Beta Uluslararası Çay ve Kültür Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 21 Mayıs Dünya Çay Günü’nde özel resepsiyon daveti ile başlayan festival, 22-24 Mayıs tarihleri arasında Beta Yeni Han’ın atmosferinde katılımcılarla buluşuyor. Türkiye ve dünya çay kültüründe önemli bir yere sahip olan çay çeşitlerinin tanıtılacağı festivalde, çayın büyülü dünyasının kapıları ardına kadar aralanıyor.

çay

Beta Tea, 2022 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilen ve Türkiye’nin gururu olan Türk çayına sahip çıkıyor. Misafirlerin geleneksel kıyafetlerle katılım gösterdiği açılış resepsiyonunda, Türkiye Geleneksel Kemençe ve Tulum Gösterisi’nin yanı sıra Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Gülhanım Delihasan’ın eşliğinde Türk Çay Kültürü Seremonisi düzenlendi.

Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç’in 39 İmza Dünya Çay Karışımları ve Türleri ile resepsiyona özel, özenle hazırladığı çaylı lezzetler menüsü de davetlilerle buluştu. Ekşi krema eşliğinde Jasmine çayı ile demlenmiş enginar çorbası, Türk çayı içinde pişirilmiş mantı (Çaylı acı yağlı yoğurt sos ile) gibi lezzetlerin yer aldığı menü, davetlilere çayı farklı boyutlarda deneyimleme fırsatı sundu.

Asya’nın yeşil çaylarından Afrika’nın bitkisel çaylarına kadar geniş bir yelpazede sunulan, dünyanın dört bir yanından gelen 39 farklı çeşit çay harmanı, 10 mt uzunluğundaki tadım masasında, festival boyunca tüketicilerin tadımına açık olacak.

Festival, Türk çay tarımının 100. yılında, çay tarımına emek veren üreticilere ithaf edildi.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Viral Olan Limon Tatlısı Tarifi Nedir?
Türklerin En Sevdiği Tatlı Nedir?
Taste Atlas'a Göre Kokoreç 3. Sırada: Listenin 1 ve 5'incisi Dikkat Çekti!
Pazar Kahvaltısının Yıldızı: Pankek
Kavurma Eti Hayvanın Hangi Bölgesinden Yapılır?
Kavurmaya Soğan Konur Mu?