Udon Nedir, Nasıl Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Japon mutfağının en sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biri olan udon, kalın ve yumuşak yapısıyla dikkat çeken bir erişte çeşididir. Hem sade hem de çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilen bu yemek çok yönlüdür. Gelin, udon yapımına birlikte göz atalım.
Udon Nedir, Nasıl Yapılır?

Udon, buğday unundan yapılan, kalın ve elastik yapılı bir Japon eriştesidir. Diğer Asya eriştelerinden farkı, özellikle kalınlığı ve çiğnenebilir dokusudur. Genellikle sade bir et suyu içinde servis edilse de; sebzeler, mantar, tempura (kızartma), tofu veya yumurta gibi malzemelerle zenginleştirilerek farklı tarifler oluşturulabilir. İster sıcak bir çorba içinde ister soğuk olarak servis edilsin, udon; hem doyurucu hem de rahatlatıcı bir lezzet sunar. Udon, Japonya'nın farklı bölgelerinde farklı tariflerle karşımıza çıkar. Örneğin; Kansai bölgesi daha hafif bir et suyu kullanırken, Kanto bölgesi daha koyu renkli ve güçlü tatlara sahip bir baz tercih eder. Ancak ortak nokta, eriştenin daima taze, kalın ve esnek olmasıdır.

Udon Nasıl Yapılır?

  1. Erişte için:
  2. 2 su bardağı buğday unu
  3. 1 tatlı kaşığı tuz
  4. 3/4 su bardağı su

Udon çorbası için:

  1. 4 su bardağı tavuk suyu
  2. 1 çay kaşığı şeker
  3. 2 yemek kaşığı soya sosu

Üzeri için:

  1. Nori
  2. Haşlanmış yumurta
  3. Tempura karides
  4. Tofu
  5. Mantar

Yapılışı: Udon yapmak için unu geniş bir kaba alın. Tuzu suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı yavaşça una ekleyin. Hamuru yoğurun. Ardından yoğurduğunuz hamuru streç filme sarın ve 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın ve kalın makarna şeritleri halinde kesin. Erişteleri kaynar suda 10 dakika haşlayın. Ardından süzün ve soğuk sudan geçirin. 

Udon çorbası için; Tavuk suyunu tencerede kaynatın. İçerisine soya sosu ve şekeri ekleyin. Pişmiş udon eriştelerini içerisine alın ve birlikte kısa süre kaynatın. Hazırladığınız udon çorbasını kaselere alın. İsteğe göre üzerine yeşil soğan, haşlanmış yumurta ve diğer garnitürleri ekleyerek servis edin.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yağmur, Cansu, Ecem: Ispanaklı Ravioli Düellosunu Kim Kazandı?
Gökhan, Hakan, Faruk: Kazandibi Düellosunu Kim Kazandı?
Barış, Şerif, Murat: Testi Kebabı Düellosunu Kim Kazandı?
Cemile, Esra, Elif: Perde Pilavı Düellosunu Kim Kazandı?
Etli Biber Dolması Yapmanın Pratik Yolları
Yemek Fotoğraflarınızı İştah Açıcı Göstermenin 8 Altın Kuralı