Taze fasulye kızartması yaparken fasulyelerin taze ve ince olmasına dikkat edilmeli, iyice kurulandıktan sonra kızgın yağda kısa sürede kızartılmalıdır. Daha çıtır bir sonuç için hafifçe una veya mısır ununa bulamak lezzeti artırır. Kızaran fasulyeler kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülmeli ve tercihen sarımsaklı yoğurtla servis edilmelidir. İşte taze fasulye yapmanın 7 püf noktası.
Taze ve ince fasulyeler kullanmalısınız. Kalın veya kılçıklı olanlar sert kalabilir. Rengi canlı, kırıldığında "çıt" sesi çıkaran fasulyeler tercih edin.
Fasulyeleri verev (hafif çapraz) doğramak, daha şık bir sunum sağlar ve kızartma esnasında daha eşit pişer.
Fasulyeleri kızartmadan önce mutlaka iyice kurulamalısınız. Islak fasulye yağı sıçratır ve iyi kızarmaz.