Taze Fasulye Kızartması Yapmanın 7 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Taze fasulye kızartması, çıtır dokusu ve lezzetiyle özellikle yaz aylarında çok sevilen bir yemektir. Lezzetli ve iyi sonuç alman için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları bulunur. İşte taze fasulye kızartması yapmanın püf noktaları.
Taze Fasulye Kızartması Yapmanın 7 Püf Noktası

Taze fasulye kızartması yaparken fasulyelerin taze ve ince olmasına dikkat edilmeli, iyice kurulandıktan sonra kızgın yağda kısa sürede kızartılmalıdır. Daha çıtır bir sonuç için hafifçe una veya mısır ununa bulamak lezzeti artırır. Kızaran fasulyeler kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülmeli ve tercihen sarımsaklı yoğurtla servis edilmelidir. İşte taze fasulye yapmanın 7 püf noktası.

taze fasulye kızartması

Fasulyenin seçimi

Taze ve ince fasulyeler kullanmalısınız. Kalın veya kılçıklı olanlar sert kalabilir. Rengi canlı, kırıldığında "çıt" sesi çıkaran fasulyeler tercih edin.

Doğrama şekli

Fasulyeleri verev (hafif çapraz) doğramak, daha şık bir sunum sağlar ve kızartma esnasında daha eşit pişer.

Suyu alma işlemi

Fasulyeleri kızartmadan önce mutlaka iyice kurulamalısınız. Islak fasulye yağı sıçratır ve iyi kızarmaz.

Un ya da kaplama

  1. Fasulyeleri hafifçe una, mısır ununa veya nişasta-un karışımına bulamak ekstra çıtırlık kazandırır.
  2. İsteğe bağlı olarak yumurta + galeta unu kaplaması da yapılabilir ama sade hali de çok lezzetlidir.

Yağ ısısı

  1. Kızartma yağı iyice kızgın olmalı (yaklaşık 180 °C). Çok sıcak değilse fasulyeler yağı çeker ve yumuşar.
  2. Fazla yağ kullan, çünkü az yağda fasulye buharda pişer gibi olur, çıtır olmaz.

Kısa sürede kızartın

  1. Fasulyeleri fazla uzun süre kızartma, hafifçe altın rengi aldığında çıkar.
  2. Kızaranları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı süzdür.

Servis önerisi

  1. Sarımsaklı yoğurt, domates sosu veya acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz.
  2. Sıcak ya da oda sıcaklığında sunmak en ideali.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Tavuk Tantuni Pişirmenin Tüyoları
Domatesli Bulgur Pilavı Yapmanın İpuçları
Fırında Somon Yapmanın Püf Noktaları
Dondurma Makinesi Olmadan Dondurma Nasıl Yapılır?
Milano’da Cotoletta Nerede Yenir?
İlhan, Efe, Servet: Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Düellosunu Kim Kazandı?