Tavuk göğsünün ortasından ikiye kesilerek inceltilmiş halidir. Kemiksizdir, genellikle sinir ve derilerden arındırılmıştır. İnce olduğu için çabuk pişer. Haşlama, ızgara, tavada, fırında ya da pane şeklinde hazırlanabilir. Pişirme yöntemine göre yumuşak ve sulu kalması sağlanabilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Tavuk göğsünü enlemesine ikiye kesin ve inceltin. Üzerini streç film ile kapatın ve et döveceği ile hafifçe vurarak inceltin. Zeytinyağı, tuz, yoğurt ve limon suyu ile marine edin. Tavuk göğsünü marine sosuna bulayın. 30 dakika ile 2 saat arasında buzdolabında bekletin. Döküm tava veya teflon tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip ısıtın. Tavuk filetoları ekleyerek 3-4 dakika iki yüzünü de pişirin. Fırında yapmak için, fırını 180 dereceye ısıtın tavuk filetoları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 25 dakika pişirin. Izgarada pişirmek için, ızgarayı ısıtın. Tavuk filetolarını 4-5 dakika pişirin.
Tavuk filetoyu, ızgara sebze, patates püresi, yeşil salata ve yoğurtlu soslarla birlikte servis edebilirsiniz.