Tavada Hamsi Kızartma Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavada hamsi kızartma, Karadeniz mutfağının en sevilen ve pratik lezzetlerinden biridir. Peki, tavada hamsi kızartma nasıl yapılır? İşte yanıtı.

Temizlenen hamsiler mısır ununa bulanarak kızgın yağda çıtır çıtır olana dek pişirilir. Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan bu yemek, genellikle roka, limon ve mısır ekmeğiyle birlikte servis edilir. Hem lezzetiyle hem de kolay hazırlanışıyla evde balık keyfi yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir.

Hamsileri temizleyin ve yıkayın

Hamsilerin kafasını ve içini temizleyip bol suyla yıkayın, süzülmeye bırakın.

Tuzla ve una bulayın

Hamsileri hafifçe tuzlayıp mısır ununa her tarafı kaplanacak şekilde bulayın.

Tavayı ısıtın

Geniş bir tavada sıvı yağı (tercihen ayçiçek yağı) kızdırın.

Hamsileri dizip kızartın

Hamsileri tavaya sırt sırta, daire şeklinde dizip orta ateşte her iki yüzünü altın rengini alana kadar kızartın.

Servis edin

Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin, sıcak servis yapın.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak