Tava Yapışmasın Diye Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yemek yaparken tavanın yapışmaması için önce tavayı iyice ısıtmak gerekir. Yeterli miktarda yağ kullanmak, yiyeceklerin tavaya yapışmasını önler. İşte tava yapışmasın diye yapılması gerekenler.

Et veya sebzeler tavaya koyulmadan önce mutlaka kurulanmalıdır. Yapışmaz yüzeyli tavalar, hassas yiyecekler pişirirken büyük kolaylık sağlar. Peki; tava yapışmasın diye ne yapılır?

Tavayı İyice Isıtın

Soğuk tavaya yemek koymak yapışmaya neden olabilir. Tavayı önce orta ateşte boş şekilde ısıtın, ardından yağı ekleyin.

Uygun Yağ Kullanın

Yeterli miktarda ve uygun türde yağ (zeytinyağı, ayçiçek yağı, tereyağı vb.) kullanmak yapışmayı önler. Yağ, tavanın yüzeyinde bir bariyer oluşturur.

Malzemeyi Kurulayın

Özellikle et, tavuk ya da sebzeler fazla ıslaksa tavaya yapışabilir. Kağıt havluyla kurulamak bu riski azaltır.

Yiyeceği Zamanında Çevirin

Yiyecek tavanın yüzeyine yapışmış gibi görünse de, doğru zamanda çevrilirse kendiliğinden bırakır. Zorla çevirmeye çalışmayın, bırakın kendi bıraksın.

Doğru Tava Seçin

Yapışmaz yüzeyli, döküm ya da seramik tavalar; yumurta, krep veya balık gibi hassas yiyecekler için daha uygundur.

İpucu: Yeni bir tava aldıysanız, ilk kullanımdan önce hafifçe yağlayıp ısıtarak "yağlama" işlemi yapmak da faydalı olabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?