Makarna pişirirken süzme derdiyle uğraşmak istemiyor musunuz? O zaman tek tencerede, suyunu tamamen çeken bu pratik yöntem tam size göre! Klasik makarna tariflerinden farklı olarak, bu teknikte tüm malzemeler aynı tencerede buluşuyor ve ortaya hem daha lezzetli hem de daha az bulaşık çıkaran bir yemek çıkıyor. Üstelik sosuyla birlikte piştiği için makarna, lezzeti tam anlamıyla içine çekiyor. Peki; suyu süzülmeden makarna nasıl pişirilir?
Geniş bir tava veya derin tencere seçin. Makarna ve suyu rahatça alabilecek kadar geniş olmalı. Makarnayı doğrudan tavaya alın. Spagetti gibi uzun makarnaysa, kırarak da yerleştirebilirsiniz. Üzerini geçecek kadar sıvı ekleyin. Yaklaşık 1:2 oranı idealdir. Örneğin, 250 g makarna için 500 ml su gibi. (Az su kullanılmasının amacı, tüm sıvının makarnaya çekilmesi.) Tuz ve biraz yağ ekleyin. Yağ, yapışmayı önler. Kısık-orta ateşte pişirmeye başlayın. Ara ara karıştırarak pişirin. Su buharlaşacak ve nişasta makarnada kalacak. Sos eklemek isterseniz, suyunu çekmeye yakınken ekleyin.Örneğin: domates sos, krema, peynir, baharatlar.