Su Böreği Hamuru Neden Açılmaz?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Su böreği hamuru açılmıyorsa genellikle hamur yeterince dinlendirilmemiştir veya gluten yeterince gelişmemiştir. Ayrıca unun tipi ve hamurun sertliği de açılmayı etkiler. Hamuru açarken yeterince un kullanmamak veya çok kalın/ince açmaya çalışmak da yırtılmasına neden olur.

Hamurun açılmaması, yoğurma sırasında su ve un oranının dengesiz olmasından kaynaklanabilir. Dinlenmemiş hamur, elastikiyet kazanmadığı için kolay açılmaz. Tezgah veya merdaneye yeterince un serpilmemesi de hamurun yapışmasına ve yırtılmasına yol açar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde