Sorumlu Restoran Hareketi Başlıyor
Yeme içme sektöründeki işletmeler sürdürülebilirlik için harekete geçmeye başladı.
Sorumlu Restoran Hareketi Başlıyor

Doğaya saygılı, temiz, sürdürülebilir restoranlar için başlatılan Sorumlu Restoran Hareketi projesinin lansmanı Levent Köşebaşı’nda gerçekleştirildi. Akkomarka'nın sürdürülebilir dünya hedefiyle hayata geçirdiği Sorumlu Restoran Hareketi ile doğaya saygılı, sürdürülebilir, misafire ve çalışana karşı etik değerleri koruyan bir yapının gelişmesi amaçlanıyor. Projenin lansmanında yaşadığımız çevre felaketlerinden, iklim krizinden, gıdada yaşanan, yaşanacak kıtlık sorunlarından ve susuzluk gibi birçok problemden söz edildi.  Ayrıca tüm restoranların artan yemekleri değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekildi.



Geceye özel hazırlanan tadım menüsünde coğrafi işaretli ürünlere yer verildi. Kebapçıda verilen yemekte sunulan ve veganlara özel hazırlanan beyti yemeğinin de menüye girdiği duyuruldu.  Misafirler arasında yerli ürün tüketiminin yaygınlaşması gerektiği konuşuldu. Etkinlikte, projeyi yaratan restoranın tüm şubelerinin musluklarını fotoselli sisteme geçirerek 200 ton su ve 2 mw enerji tasarrufu yaptığını, mutfaklarında kullandıkları geri dönüştürülebilir ürünler sayesinde 1000 ağacı kesilmekten kurtardıklarını ve her ay 1000 lt atık yağı geri dönüşüme kazandırarak yağların temiz suya karışmasını önleyip ayda 1 milyar litre suyun kirlenmesinin önlendiğini, bunun da tam 250 hanenin temiz su ihtiyacını giderebileceğini misafirlere aktardılar. 


Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Kurban Eti Kesildikten Hemen Sonra Yenirse Ne Olur?
Melanzane Yapmanın Püf Noktaları
Kavurma En İyi Hangi Tencerede Yapılır?
Geleceğin Menüleri 2025 “Harekete Geçiren Lezzetler” Teması ile Yayında!
Ülkede Tartışma Yaratan 'Ayı Eti' Kararı! Ayı Eti Yeniyor Mu?
Kavurma Yumuşak Olması İçin Nasıl Yapılır?