Soğan Dolması Bulgurla Yapılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Soğan dolması klasik olarak pirinçle yapılır, ancak bulgurla da hazırlanabilir. İç harçta bulgur, soğan, baharat ve maydanoz kullanılır. Pişirildiğinde bulgur, doyurucu ve tane tane bir doku sağlar.

Soğan dolması bulgurla da yapılabilir. İç harcında bulgur, soğan ve baharatlar kullanılır. Pişince tane tane ve lezzetli bir dolma ortaya çıkar.

Klasik tarif alternatifi

Soğan dolması genellikle pirinçle hazırlanır, ama bulgurla da lezzetli bir alternatif olur.

Hazırlık

Dolmalık soğanlar oyulur ve iç harcı için ince bulgur, soğan, maydanoz ve baharatlar kullanılır.

Baharat seçimi

Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe bağlı olarak sumak veya nane eklenebilir.

Pişirme

Dolmalar tencereye dizilip üzeri su veya et suyu ile kapatılarak kısık ateşte pişirilir.

Lezzet ve dokusu

Bulgur, pirince göre daha tane tane ve doyurucu bir iç harç sağlar, aroması baharatlarla iyi bütünleşir.

Şunlara da göz atın:

  1. Soğan Dolmasına Sumak Konur Mu?
  2. Soğan Dolmasına Pirinç Konur Mu?
  3. Soğan Dolması Ocakta Mı Pişer Fırında Mı?
  4. Soğan Dolmasının İçine Ne Konur?
  5. Zeytinyağlı Soğan Dolması Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde