Sıcak Havalarda Uzak Durmanız Gereken 10 Yiyecek
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sıcak havalarda vücut ısısını dengelemek, susuz kalmamak ve sindirim sistemini yormamak için bazı yiyeceklerden uzak durmak gerekir. İşte sıcak havalarda mümkün olduğunca kaçınılması gereken 10 yiyecek!
Sıcak Havalarda Uzak Durmanız Gereken 10 Yiyecek

Yaz aylarında ferah kalmak istiyorsanız bazı yiyecek ve içecekleri listenizden çıkarmanız şart! İşte sıcaklarda vücudu yoran, susuz bırakan ve sindirimi zorlaştıran 10 besin!

  1. Yağlı ve Kızartılmış Yiyecekler

yağlı yiyecekler

Ağır ve yağlı yiyecekler sindirimi zorlaştırır, vücut ısısını artırır ve mide rahatsızlıklarına yol açabilir.

  1. Baharatlı Yiyecekler

Acı biber gibi baharatlar terlemeyi artırır ve vücut ısısını yükseltebilir, bu da sıcak havalarda ekstra rahatsızlık yaratır.

  1. Şekerli ve Gazlı İçecekler

Anlık serinlik hissi verse de, şeker oranı yüksek olduğu için vücudu daha da susuz bırakabilir.

  1. İşlenmiş Et Ürünleri (Sucuk, Salam, Sosis)

Sodyum oranı yüksektir, bu da vücutta su tutulumuna neden olabilir ve sıcak havada şişkinliğe yol açar.

  1. Tatlılar ve Hamur İşleri

Ağır tatlılar, özellikle şerbetli olanlar, kan şekerini hızla yükseltip düşürür, bu da yorgunluk ve halsizlik hissine neden olabilir.

  1. Aşırı Kafeinli İçecekler (Kahve, Enerji İçecekleri)

Kafein vücuttan su atımını artırır, bu da sıcak havalarda susuzluk riskini çoğaltır.

  1. Tuzlu Atıştırmalıklar (Cips, Kraker vb.)

Aşırı tuz tüketimi, sıvı kaybını hızlandırır ve tansiyonu etkileyebilir.

  1. Ağır Et Yemekleri (Kavurma, Kuzu Tandır vb.)

Yoğun proteinli ve yağlı et yemekleri sindirimi zorlaştırır, vücut ısısını artırabilir.

  1. Dondurma (Aşırı Tüketildiğinde)

Anlık serinlik sağlar ama fazla tüketilirse boğaz enfeksiyonlarına ve ani kan şekeri düşüşlerine yol açabilir.

  1. Konserve ve Paketli Gıdalar

İçerdikleri yüksek sodyum ve koruyucu maddeler nedeniyle vücutta su tutulmasına ve ödem oluşmasına neden olabilir. Bu da sıcak havalarda daha şişkin ve rahatsız hissetmeye yol açar.

Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Kıbrıs’ın Meşhur Lezzeti Şeftali Kebabı’nın Hikayesi
Yeşil Kabuklu Cevizin En Tatlı Hali: Kıbrıs'ın Meşhur Ceviz Macunu Tarifi
Kıbrıs Tatlısı Şerbeti Kaç Dakika Kaynatılır?
Kıbrıs Tatlısının Kekine Hindistan Cevizi Konulur Mu?
Kıbrıs Tatlısının Muhallebisine Krema Konur Mu?
Çocuk Partilerine Özel 5 Nefis Tarif