Canınız tatlı bir şeyler çekiyor ama şekersiz olsun, sağlıklı olsun istiyorsanız çözümü çok kolay. Şeker yerine doğal malzemelerle tatlandırılmış bu kurabiyeler hem damak zevkinize hitap edecek hem de formunuzu korumanıza yardımcı olacak. Muz, hurma, yulaf ve daha fazlasıyla hazırlanan bu 7 pratik tarif, sağlıklı atıştırmalık listenizin vazgeçilmezleri olmaya aday!
Malzemeler:
2 adet olgun muz
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı tarçın
1/4 su bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)
Yapılışı: Muzları ezin, yulaf ve tarçını karıştırın, şekil verip 180°C fırında 15-20 dk pişirin.
Malzemeler:
10 adet hurma (suda yumuşatılmış)
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı yulaf unu
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Hurmaları püre yapın, diğer malzemelerle karıştırın. Hamurdan parçalar alın, şekil verin. 180°C fırında 15 dk pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı şekersiz fıstık ezmesi
1 adet olgun muz
1 yumurta
Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırın, kaşıkla tepsiye alın. 180°C’de 12-15 dk pişirin. Dışı çıtır, içi yumuşak!
Malzemeler:
1 büyük elma (rendelenmiş)
1 su bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın, minik toplar yapın. 180°C fırında 15 dk pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı badem unu
1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı bal veya hurma özü (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı: Malzemeleri karıştırın, şekil verin, 170°C fırında 10-12 dk pişirin.
Malzemeler:
10 adet hurma
1/2 su bardağı badem
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Bir tutam tuz
Yapılışı: Hepsini blenderdan geçirin, hamur haline gelince yuvarlayın, buzdolabında 30 dk dinlendirin. Pişirme yok!
Malzemeler:
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı bal veya hurma özü
1 yumurta
1/2 çay bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı chia tohumu
Yapılışı: Malzemeleri karıştırın, şekil verin, 170°C fırında 12-15 dk pişirin.