Şef Danilo Zanna'nın Kurucusu Olduğu Restoran, Avrupa’nın ‘En İyi 50 Restoranı’ Arasında
Şef Danilo Zanna’nın sahibi olduğu restoran, her yıl geleneksel olarak açıklanan ve gastronomi dünyasında Avrupa çapında mükemmeliyetin simgesi kabul edilen “50 Top Pizza Europe” listesine girerek başarıya imza attı. Türkiye’den listeye giren tek restoran olan Filo D’olio, Avrupa’nın en iyi 50 pizzacısı arasında yer aldı.
Şef Danilo Zanna'nın Kurucusu Olduğu Filo D’olio, Avrupa’nın ‘En İyi 50 Restoranı’ Arasında

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen törende ödülünü alan Şef Danilo Zanna, mutluluğunu ekip arkadaşlarıyla paylaştı. Zanna, yaptığı açıklamada, “Bu başarıyı, her gün gösterdiğimiz emeğe, kullandığımız kaliteli malzemelere ve bizi motive eden tutkuya borçluyuz. Türkiye’de bu ödüle layık görülen tek restoran olmaktan gurur duyuyorum. Müşterilerimizle, dostlarımızla ve hikâyemize ortak olan herkesle bu mutluluğu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum,” dedi.

Şef Danilo Zanna

İtalyan kökenli bir rehber olan “50 Top Pizza”, dünya çapındaki en iyi pizzacıları sıralayan ve tanıtan önemli bir kaynak olarak kabul ediliyor. Her yıl yayımlanan liste, pizzaseverler ve gastronomi profesyonelleri için önemli bir referans niteliğinde. Geçtiğimiz yıl New York’taki “Una Pizza Napoletana” listenin birincisi olmuştu. Bu yıl açıklanan listede ise Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da yer alan “Napoli On The Road”, Avrupa’nın en iyi pizzacısı seçildi.

Şef Danilo Zanna, İspanya’dan ödül töreninden döndükten sonra bu gurur verici başarıyı Bağdat Caddesi’ndeki şubesinde verdiği özel bir davetle kutladı. Sanat, iş dünyası ve medya camiasından birçok ismin katıldığı gecede, ödüllü pizzaların yanı sıra leziz İtalyan yemekleri ve tatlıları da misafirlere ikram edildi.

50 Top Pizza Europe 2025 – Tam Liste

  1. Napoli on the Road – Londra, İngiltere
  2. Baldoria – Madrid, İspanya
  3. Sartoria Panatieri – Barselona, İspanya & Via Toledo – Viyana, Avusturya
  4. 50 Kalò – Londra, İngiltere
  5. IMperfetto – Puteaux, Fransa
  6. Pizza Zulu – Fürth, Almanya
  7. nNea – Amsterdam, Hollanda
  8. Fratelli Figurato – Madrid, İspanya
  9. Sapori Italiani U Taliana – Bratislava, Slovakya
  10. Forno d'Oro – Lizbon, Portekiz
  11. La Balmesina – Barselona, İspanya & La Piola Pizza – Brüksel, Belçika
  12. Surt – Kopenhag, Danimarka
  13. Stile Napoletano – Chester, İngiltere
  14. Demaio – Bilbao, İspanya
  15. Franko’s Pizza & Bar – Zagreb, Hırvatistan
  16. Little Pyg – Dublin, İrlanda
  17. Matto Napoletano – Üsküp, Kuzey Makedonya
  18. Zielona Górka – Pabianice, Polonya
  19. da PONE – Zürih, İsviçre
  20. Babette – Stockholm, İsveç
  21. La Pizza è Bella – Anvers, Belçika
  22. Forza – Helsinki, Finlandiya
  23. MaMeMi – Kopenhag, Danimarka
  24. 450°C – Turku, Finlandiya
  25. L'Antica Pizzeria – Londra, İngiltere
  26. Pietra – Belgrad, Sırbistan
  27. Pizza Nuova – Prag, Çekya
  28. Ciao a Tutti – Varşova, Polonya
  29. Oobatz – Paris, Fransa
  30. Pop’s Pizza – Ljubljana, Slovenya
  31. Buon Appetito – Burgess Hill, İngiltere
  32. Arte Bianca – Sagres, Portekiz
  33. Roco – Paris, Fransa
  34. Majstor i Margarita – Belgrad, Sırbistan
  35. NAPIZZA – Nürnberg, Almanya
  36. Infraganti – Alicante, İspanya
  37. La Manifattura – Paris, Fransa
  38. Calvello’s – Münih, Almanya
  39. Fimmina – Paris, Fransa
  40. Gasparic – Girona, İspanya
  41. Belli di Mamma – Budapeşte, Macaristan
  42. Margherita Pizzeria – Tallinn, Estonya
  43. Kytaly – Cenevre, İsviçre
  44. ‘naPizzà – Brüksel, Belçika
  45. Villa Severino – Helsinki, Finlandiya
  46. ZANO – Iași, Romanya
  47. Mamma Pizza – Oslo, Norveç
  48. Bottega Ceccarelli – Braunschweig, Almanya
  49. Filo D'olio – Sarıyer, İstanbul, Türkiye
  50. O’Panuozzo – Utrecht, Hollanda

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri

Lezzetli Haberler

Çikolatalı Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 7 İpucu
Bisküvili Havuç Topları Yapmanın Püf Noktaları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Supangle Yapmanın Püf Noktaları
Patatesli Pide Yapmanın Püf Noktaları
Fırında Izgara Tavuk Yapmanın Püf Noktaları