Sebzeler Neden Karbonatlı Suda Bekletilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sebzeler karbonatlı suda bekletildiğinde, yüzeylerindeki pestisit kalıntıları ve kirler daha kolay çözülür. Hafif bazik ortam, bazı mikropların azalmasına ve sebzelerin renginin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca patlıcan gibi sebzelerde acılık veya buruk tat hafifleyebilir.

Karbonatlı su, yapraklı sebzelerin arasındaki ince toz ve toprağın çıkmasını kolaylaştırır. Pişirme öncesinde sebzelerin daha taze ve canlı görünmesini sağlar. Aynı zamanda doğal ve ekonomik bir temizlik yöntemi olduğu için mutfakta sıkça tercih edilir.

Pestisit kalıntılarını azaltır

Karbonat (sodyum bikarbonat) yüzeydeki bazı tarım ilacı kalıntılarını çözerek temizlenmesine yardımcı olur.

Kir ve tozu çıkarır

Özellikle yapraklı sebzelerde yüzeydeki ince toz ve toprağı gevşetir.

Mikropları azaltır

Hafif bazik ortam, bazı bakteri ve mantarların çoğalmasını engeller.

Rengini korur

Özellikle yeşil sebzelerde canlı rengin pişirme öncesinde korunmasına yardımcı olur.

Aşırı asidik tadı dengeler

Bazı sebzelerde (örneğin. patlıcan) hafif acılık veya burukluğu azaltabilir.

Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?