Sarmaya Zeytinyağı Ne Zaman Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Zeytinyağı sarmada hem iç harç aşamasında hem de pişirme sürecinde farklı zamanlarda eklenebilir. İç harca eklenen zeytinyağı, lezzetin dengeli şekilde dağılmasını ve harcın yumuşak olmasını sağlar. Sarmalar tencereye dizildikten sonra gezdirilen zeytinyağı ise yaprakların parlak ve ipeksi kalmasına yardımcı olur. Piştikten sonra eklenen zeytinyağı da özellikle zeytinyağlı sarmalarda tazelik ve aroma verir.

Zeytinyağı, sarmanın lezzetini belirleyen en önemli dokunuşlardan biridir. Soğandan başlayarak eklenirse iç harç daha dolgun ve uyumlu bir tat kazanır. Pişme öncesi veya sırasında eklenen yağ, yaprakların sertleşmesini önler. Servisten hemen önce ilave edilen zeytinyağı ise sarmaya hafif, aromatik bir karakter katar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

9 Aralık Masterchef All Star 2. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Şehriye Çorbası Yaparken Şehriyeler Kavrulur Mu?
Gravy Sos Yapmanın Püf Noktaları
Elmalı Turta Hamuruna Ne Konur?
Sushi'nin İçinde Ne Var?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?