Kavurma yaparken etin küçük parçalar halinde doğranması pişmesini ve saklanmasını kolaylaştırır. Temiz kaplar ve malzemeler kullanmak kavurmanın dayanıklılığını artırır. Kavurmayı buzdolabı veya derin dondurucuda saklamak ömrünü uzatır.
Kavurma için yağlı ve taze dana veya kuzu etini tercih edin. Yağ oranı biraz yüksek olan etler kavrulduğunda hem kuruma yapmaz hem de uzun süre saklanabilir.
Etleri önce kendi yağıyla kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Hızlı yüksek ateşte kavurmak etin içinin tam pişmemesine ve dışının yanmasına neden olabilir. Pişirme sırasında tuzu en sona bırakmak, etin suyunu kaybetmesini önler.
Kavrulan etleri temiz, kuru cam kavanoz veya kaplarda saklayın ve üzerini erimiş yağla kaplayın. Bu, oksijenle temasını keserek bozulmayı önler. Kavurma soğuduktan sonra buzdolabı veya derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Kavurma yaparken kullanılan tüm malzemelerin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Hava almayan kaplarda, serin ve karanlık bir yerde saklamak kavurmanın raf ömrünü uzatır.