Sakızlı Muhallebi Suyla Yapılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sakızlı muhallebi genellikle sütle yapılır, çünkü süt muhallebine kremamsı ve zengin bir tat verir. Su kullanmak mümkündür ama kıvamı daha akışkan ve tadı sütlü versiyona göre daha hafif olur. Su ile yapılan muhallebi, daha düşük kalorili bir alternatif sunar ancak besin değeri sütlü versiyon kadar yüksek değildir. Sonuç olarak, suyla sakızlı muhallebi yapılabilir ama klasik kremamsı dokuyu ve sütlü lezzeti vermez.

Su kullanıldığında muhallebinin sakız aroması daha keskin hissedilir. Kıvamı artırmak için nişasta miktarı biraz daha fazla olabilir. Pişirme sırasında sürekli karıştırmak topaklanmayı önler. Su ile yapılan muhallebi, sütlü versiyona göre daha hızlı soğur ve servis için dikkat gerekir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?