Sağlıklı Sanıp Yanlış Yediğimiz 10 Gıda
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Doğru bildiğimiz yanlışlar soframıza kadar girmiş olabilir. Bazı "sağlıklı" gıdalar, yanlış şekilde tüketildiğinde faydadan çok zarar getiriyor. Peki, en sık nerede hata yapıyoruz? İşte sağlıklı sanıp yanlış yediğimiz 10 gıda.
Sağlıklı Sanıp Yanlış Yediğimiz 10 Gıda

Sağlıklı beslenme konusunda bilinçleniyoruz ama bazen iyi niyetli tercihlerimiz, fark etmeden yanlış alışkanlıklara dönüşebiliyor. Market raflarında “fit”, “diyet” ya da “doğal” etiketiyle satılan ürünler her zaman masum olmayabilir. İşte yanlış yediğimiz 10 sağlıklı gıda.

  1. Yulaf Ezmesi

yulaf

Yanlış: Şekerli hazır paketler tercih edilmesi
Doğru: Sade yulaf ezmesi alıp meyve, tarçın gibi doğal tatlandırıcılarla tüketmek

  1. Granola

Yanlış: Marketten alınan, şeker ve yağ yüklü granolalar
Doğru: Evde az bal, yulaf, kuruyemişle yapılan granola

  1. Smoothie’ler

Yanlış: Şekerli yoğurt, meyve suyu ve fazla meyveyle yapılan smoothie’ler
Doğru: Sebze, su/yoğurt ve az meyveyle yapılan dengeli smoothie

  1. Tam Tahıllı Ekmek

Yanlış: "Tam tahıllı" etiketi taşıyan ama aslında rafine un içeren ürünler
Doğru: İçeriği gerçekten tam tahıl olan ekmekleri seçmek

  1. Kuruyemişler

Yanlış: Tuzlu, kavrulmuş ve fazla miktarda tüketmek
Doğru: Çiğ veya hafif kavrulmuş, tuzsuz ve porsiyon kontrollü yemek

  1. Yoğurt

Yanlış: Tatlandırılmış, meyveli ve düşük yağlı yoğurtlar
Doğru: Sade yoğurt tercih edip içine taze meyve ya da tarçın eklemek

  1. Bitkisel Sütler (Badem, Soya, Yulaf)

Yanlış: Şekerli ve katkı maddeli versiyonlarını tüketmek
Doğru: Şekersiz, katkısız ve kalsiyumla zenginleştirilmiş olanları seçmek

  1. Zeytinyağı

Yanlış: Kızartmalarda kullanmak veya fazlaca tüketmek
Doğru: Çiğ olarak salatalarda, ölçülü miktarda kullanmak

  1. Müsli

Yanlış: Şekerli kuru meyve, bal veya çikolata içeren çeşitleri tüketmek
Doğru: Şekersiz, sade karışımları tercih etmek

  1. Avokado

Yanlış: Yağlı başka besinlerle (örneğin krem peynir, işlenmiş etler) birlikte tüketmek
Doğru: Tam buğday ekmek, yumurta veya sebzelerle birlikte ölçülü yemek

Yazar: Uzman Diyetisyen Serenay Bender Yaman

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Kahvaltıların Favorisi 5 Pratik Lezzet
Bir Araya Geldiklerinde Lezzeti Tavan Yapan 15 İkili
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları
Yazın Neden Acı Yenir?