Sadrazam Lokumu Yaparken Bilmeniz Gereken 3 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Sadrazam lokumu tatlısı, Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan, görkemli adıyla dikkat çeken geleneksel bir Türk tatlısıdır. Gelin, sadrazam lokumunun püf noktalarına birlikte göz atalım.

Sadrazam lokumu, hem görünümü, hem de lezzetiyle sevilen sütlü tatlı çeşitlerinden biridir. Adını, Osmanlı’nın en yüksek makamlarından biri olan “sadrazam”dan alır; bu da tatlının saray mutfağında değerli ve özel bir yere sahip olduğunu düşündürür. Sadrazam lokumu yapımında bazı noktalara dikkat etmek, tatlının lezzetini ikiye katlar. 

Lokum çeşitleri, lokumun tarihçesi ve lokum saklama yöntemlerine göz atmayı unutmayın.

Sadrazam Lokumunun Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

12 Aralık Masterchef All Star 5. Dokunulmazlık: Kaşığı Kim Kazandı?
Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı: 6 İpucu
Öcce Yapmak İçin 5 Tüyo
Mozaik Pasta Nasıl Saklanır?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Türkiye'den 7 Tarif Var!
Mercimek Çorbasının Mercimeği Az Olursa Ne Olur?