Royal Icing Nedir ve Özellikleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Royal icing, genellikle süsleme amacıyla kullanılan, sertleşen ve pürüzsüz bir yüzey oluşturan bir tür glazürlü şekerlemeli süstür. Peki; royal icing özellikleri nelerdir?

Royal icing, ana bileşenleri pudra şekeri (toz şeker), yumurta akı veya mereng tozu ve limon suyu ya da sudur. Kuruduğunda sertleşerek dayanıklı bir yapı oluşturur, bu yüzden özellikle kurabiyeleri, pastaları ve şeker hamuru kaplı kekleri süslemek için kullanılır.

Royal Icing Özellikleri

Pürüzsüz ve parlak bir yüzeye sahiptir.

Kuruduğunda sertleşir, bu yüzden detaylı süslemeler için idealdir.

Kıvamı ayarlanabilir: Daha yoğun kıvamda kenar çizgileri (border) yapmak için kullanılır, daha sıvı kıvamda iç dolgular (flooding) için uygundur.

Renkli hale getirilebilir: Gıda boyası eklenerek istenilen renkte kullanılabilir.

Şeker hamuruyla uyumludur.

Kullanım Alanları

  1. Kurabiye süsleme
  2. Pasta süsleme
  3. Zencefilli ev yapımı (gingerbread house) yapımı
  4. Şekerlemeler ve detaylı dekorasyonlar

Royal icing genellikle sıkma torbası ve ince uçlarla uygulanır. Kullanım amacına göre kıvamı ayarlanabilir. Eğer daha sert bir kıvam istenirse pudra şekeri oranı artırılabilir, daha akışkan bir kıvam için ise su veya limon suyu eklenebilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Elmalı Kurabiye Nasıl Saklanır?
  2. Kurabiye Hamurunun Sıcaklığı Neden Önemlidir?
  3. Kurabiye Hamurunu Neden Soğutmalısınız?
  4. Dondurulmuş Kurabiye Hamuru Nasıl Pişirilir?
  5. Çiğ Kurabiye Hamuru Yemek Güvenli mi?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Kötü Kokan Fritözü Temizlemek İçin 5 Çözüm Yöntemi
Kurabiye Dondurulur Mu?
Evde Hızlıca Mantar Graten Yapmanın 5 Pratik Tüyosu
Ekranları 10 Dakikada Parlatan 5 Yöntem
Nar Suyu Evde Nasıl Sıkılır?
19 Aralık Masterchef All Star 5. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?