Rokoko Tatlısı Nedir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Rokoko tatlısı, Türk mutfağında özellikle özel günlerde ve davet sofralarında yapılan, dondurmalı bisküvili bir tatlıdır. Genellikle küp doğranmış bisküvi, ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler, çikolata ve dondurma ile hazırlanır. Karışım kalıba alınarak dondurucuda bekletilir ve soğuk servis edilir.

Rokoko tatlısı, irmik ve bolca kuru yemişle hazırlanan geleneksel bir lezzettir. Şerbetli tatlı ve pasta arasında bir lezzet sunan Rokoko, özellikle özel günlerde tercih edilen gösterişli sunumuyla dikkat çeker. İçindeki fındık, badem veya Antep fıstığıyla zenginleşen bu tatlı, yoğun ve doyurucu tadıyla bilinir.

  1. En çok vanilyalı ya da kakaolu dondurma,
  2. Petibör bisküvi parçaları,
  3. Çikolata rendesi veya sosu,
  4. Fındık/ceviz kırıkları ile yapılır.
  5. Servis edilirken üzerine genellikle çikolata sosu dökülür, bazen de meyve sosları ile süslenir.

Kısaca, pratik, buzlukta saklanabilen ve serinletici bir yaz tatlısıdır.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde