Yıkanan roka iyice kurulanmalı ve kağıt havluya sarılmalıdır. Ardından hava almayan bir kapta veya buzdolabı poşetinde saklanmalıdır. Sebzelik kısmında bu şekilde 4-5 gün taze kalır.
Rokayı yıkadıktan sonra iyice kurutun. Üzerinde su kalırsa daha çabuk çürür. Temiz bir mutfak havlusu veya kağıt havluyla fazla suyunu alın. Varsa sebze kurutucu (salata kurutucu) kullanmak çok işe yarar.
Rokayı bir kağıt havluya sararak nem dengesini koruyabilirsiniz. Kuruladığınız rokaları birkaç yaprak kağıt havluya sarın. Bu şekilde nemini alırken yaprakları da korur.
Sarılı roka yapraklarını:
Saklama kabını ya da poşeti buzdolabının sebzelik kısmına yerleştirin. Bu bölüm yeşillikler için ideal nemdedir.
Bu şekilde saklarsanız rokanız 4–6 gün boyunca taze kalabilir. Ama en iyi aroma ve doku için ilk 2–3 gün içinde tüketilmesi önerilir.