Roka Yıkandıktan Sonra Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Roka, çabuk bozulan yeşilliklerden biridir, bu yüzden doğru şekilde saklamak tazeliğini koruması için çok önemlidir. Peki; roka yıkandıktan sonra nasıl saklanır?

Yıkanan roka iyice kurulanmalı ve kağıt havluya sarılmalıdır. Ardından hava almayan bir kapta veya buzdolabı poşetinde saklanmalıdır. Sebzelik kısmında bu şekilde 4-5 gün taze kalır.

İyice Kurulayın

Rokayı yıkadıktan sonra iyice kurutun. Üzerinde su kalırsa daha çabuk çürür. Temiz bir mutfak havlusu veya kağıt havluyla fazla suyunu alın. Varsa sebze kurutucu (salata kurutucu) kullanmak çok işe yarar.

Kağıt Havluya Sarın

Rokayı bir kağıt havluya sararak nem dengesini koruyabilirsiniz. Kuruladığınız rokaları birkaç yaprak kağıt havluya sarın. Bu şekilde nemini alırken yaprakları da korur.

Hava Almayan Kapta veya Kilitli Poşette Saklayın

Sarılı roka yapraklarını:

  1. Kapaklı cam/kilitli plastik bir saklama kabına veya
  2. Zipli buzdolabı poşetine koyabilirsiniz.
  3. Kapağı sıkı kapalı olmalı ama içi çok havasız da olmamalı.

Buzdolabının Sebzelik Bölmesine Koyun

Saklama kabını ya da poşeti buzdolabının sebzelik kısmına yerleştirin. Bu bölüm yeşillikler için ideal nemdedir.

Ne Kadar Dayanır?

Bu şekilde saklarsanız rokanız 4–6 gün boyunca taze kalabilir. Ama en iyi aroma ve doku için ilk 2–3 gün içinde tüketilmesi önerilir.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?