Reçel Yaparken Şekerlenmeyi Önlemenin 5 Kolay Yolu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ev yapımı reçellerin zamanla şekerlenmesi, pek çok kişinin karşılaştığı bir sorundur. Şekerin kristalleşmesini önlemek için doğru teknikleri uygulamak gereklidir. İşte reçellerin şekerlenmesini önlemek için yapılması gerekenler…

Limon suyu veya limon tuzu eklemek, şeker oranını dengeli tutmak ve reçeli aşırı kaynatmamak gibi basit ama etkili yöntemlerle şekerlenmenin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca, temiz ve kuru kavanozlar kullanarak ve reçeli oda sıcaklığında yavaşça soğutarak uzun süre tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. İşte reçellerin şekerlenmesini önlemek için 5 püf noktası!

Limon Suyu veya Limon Tuzu Ekleyin

Şekerin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu ekleyin.

Şeker Oranını Doğru Ayarlayın

Çok fazla şeker kullanmak kristalleşmeye neden olabilir. Meyve-şeker oranını dengeli tutun.

Çok Uzun Süre Kaynatmayın

Aşırı kaynatma, suyun fazla buharlaşmasına ve şekerin yoğunlaşarak kristalleşmesine yol açabilir.

Temiz ve Kuru Kavanoz Kullanın

Nem, reçelin şekerlenmesine sebep olabilir. Kavanozları tamamen kuru ve temiz kullanın.

Soğutma Sürecini Yavaş Yapın

Reçeli sıcakken kavanozlara koyup kapağını kapatın, ancak hızla soğutmamaya dikkat edin. Oda sıcaklığında yavaşça soğumasına izin verin.

Şunlara da göz atın:

  1. Portakal Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
  2. Kızılcık Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
  3. Şeftali Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
  4. Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
  5. Böğürtlen Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak