Poşe Yumurta Pişirmenin 4 Tüyosu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Poşe yumurta yaparken mutlaka taze yumurta kullanın, çünkü taze yumurtanın beyazı suya bırakıldığında dağılmaz ve şekli düzgün kalır. Suyu kaynatmayın; hafif fokurdayan, küçük baloncukların olduğu bir sıcaklık idealdir. Suyun içine bir tatlı kaşığı sirke eklemek, beyazın hızlıca pişmesini ve dağılmamasını sağlar. Yumurtayı suya nazikçe bırakın ve isterseniz suyu karıştırarak girdap oluşturarak beyazın sarının etrafında toplanmasını sağlayın.

Poşe yumurta yaparken yumurtayı kırmadan önce küçük bir kaseye alın ve yavaşça suya bırakın. Suyun çok kaynamamasına dikkat edin; hafif hareketli bir sıcaklık en iyi sonucu verir. Yumurtanın beyazının dağılmaması için suya biraz sirke ekleyebilirsiniz. Pişirme süresini ayarlayarak akışkan veya hafif katı bir sarı elde edebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?