Portakal Nasıl Dondurulur?
Portakalları mevsiminde dondurmak meyveyi tüm sezon yemek için iyi bir seçenektir. İşte, adım adım portakal dondurma teknikleri:

Portakal, içeriğinde bulunan C vitamini ve antioksidanlar sayesinde tercih edilen meyvelerden biridir. Kış aylarında en lezzetli halleri ile tezgahlarda yerini alır. Bilimsel adı Citrus X sinensis olan portakal, ağaçta yetişen bir meyvedir. Kendine has kokusu ve aroması ile tatlı ve tuzlu tariflerin sevilen meyvelerinden biridir.

Portakalları tüm sezon keyifle tüketmek istiyorsanız dondurmak iyi bir seçenektir. Ancak portakalların kabukları vardır, bu da onları uzun süre saklamayı biraz zorlaştırır. Kabukları ve orijinal hallerinde en iyi şekilde donacaklarını varsaymak kolaydır, ancak bu aslında bazı komplikasyonlara neden olabilir. Meyve buz gibi soğuduğunda içerideki meyve suları şişebilir ve bu da dış bariyeri aşarak mini bir patlamaya yol açabilir. Ayrıca, zaten acı olan tadı o kadar soğuk olduğunda daha da belirgin hale gelebileceğinden, muhtemelen donmuş bir kabuğu istemeyeceksiniz. Bu nedenle portakallarınızı dondurucuya atmadan önce muhtemelen onları soymak isteyeceksiniz.

Portakal Nasıl Dondurulur?

Portakallarınızı soyduktan sonra, dondurmadan önce onları dilimler halinde kesmelisiniz aksi halde buzunu çözmek istediğinizde sert bütün blok halinde olur, parçalamak zor hale gelir. Ancak şunu da belirtmekte fayda var, meyvelerinizi ikiye veya dörde bölüp kabuklarıyla birlikte dondurabilirsiniz, bu durumda patlamazlar. Ancak bunları daha sonra smoothie'lerin içine atmak istiyorsanız, parçalarınızın doğrudan blendere girebilmesi için kabuğunu önceden çıkarmak isteyeceksiniz. Daha sonra portakal dilimlerinin birbirine topaklanmasını önlemek için dilimlerinizi pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine dizip yaklaşık bir saat kadar dondurun, ancak buraya kadar gidip gece boyunca da saklayabilirsiniz. Birbirine yapışmayacak kadar sert olduklarında, aynı kaba alarak saklayabilirsiniz.

Peki kabuğuna gelince? Hemen kullanabileceğiniz veya dondurabileceğiniz portakalınızı çıkarmadan önce kabuğunu rendelemeyi deneyin. Ayrıca şekerli portakal kabukları yaparak, çaya ve tatlılara atarak tarifleriniz içerisinde kullanabilirsiniz. Dondurulmuş meyve ve yeniden tasarlanmış kabuğu sayesinde, gerçekten gıda israfından kaçınacak ve portakallarınızdan en iyi şekilde yararlanacaksınız.

Şunlara da göz atın;

  1. Portakallı tatlı tarifleri
  2. Portakal nasıl kurutulur?
  3. Portakal çeşitleri ve özellikleri
  4. Portakal neden yıkanmalı?
  5. Portakal kabuğuyla ne yapılır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan