Pizza Hamurunun İçine Ne Girer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pizza hamur; un, su, maya, tuz ve zeytinyağının birleşimiyle hazırlanır. Doğru oranlarda yoğrulan hamur, mayalanma süreci sayesinde yumuşak ve elastik bir yapıya kavuşur. İyi bir pizza hamuru, piştiğinde hem çıtır kenarlı hem de içi yumuşak bir dokuya sahip olur. Peki; pizza hamurunun içine ne girer?

Pizza hamurunun lezzeti, kullanılan unun kalitesi ve mayalanma süresiyle doğrudan ilgilidir. Hamura eklenen zeytinyağı, pişerken hafif bir aroma ve altın rengi bir kabuk oluşturur. Sabırla dinlendirilmiş hamur, fırında kabararak mükemmel bir taban hazırlar. Peki; pizza hamurunun içine ne girer?

Un

Genellikle yüksek proteinli (ekmeklik) un tercih edilir, hamurun elastik ve dayanıklı olması için.

Su

Hamuru bir araya getiren ana sıvı.

Maya

Hamurun kabarmasını sağlar (instant maya, aktif kuru maya veya taze maya olabilir).

Tuz

Hem lezzet katar hem de mayalanma hızını kontrol eder.

Zeytinyağı

Hamuru yumuşatır, lezzet ve hafif bir esneklik verir.

Şeker (isteğe bağlı)

Mayanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur ve hafif bir renk verir.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak