Patlıcanı Doğradıktan Sonra Bu Adımı Atlamayın
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patlıcanı doğrar doğramaz tuzlu suya atmak sadece bir gelenek değil lezzetin ve kıvamın da anahtarıdır. Peki; patlıcan neden tuzlu suda bekletilir? İşte yanıtı.

Patlıcan, Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak her lezzetli patlıcan yemeğinin arkasında küçük ama etkili bir mutfak sırrı yatar; o da tuzlu suda bekletmek. Peki; patlıcan neden tuzlu suda bekletilir? İşte cevabı.

Acılığını Gidermek İçin

Patlıcan doğal olarak hafif acı bir tada sahip olabilir. Tuzlu su, bu acılığı alarak daha yumuşak bir tat bırakır.

Kararmayı Önlemek İçin

Patlıcan kesildikten sonra havayla temas ettiğinde hızla kararır. Tuzlu su, bu oksidasyonu yavaşlatarak renginin korunmasına yardımcı olur.

Yağ Çekmesini Azaltmak İçin

Kızartma sırasında patlıcan çok yağ çeker. Tuzlu suda bekletmek, hücre yapısını biraz sıkılaştırarak yağ emilimini azaltır.

Daha İyi Pişmesi İçin

Tuzlu su, patlıcanın daha dengeli ve yumuşak şekilde pişmesine katkı sağlar; özellikle fırınlama ve kızartma işlemlerinde içi daha iyi pişer.

Tuzla Ön Tatlandırma

Patlıcanın içine biraz tuz geçmesini sağlayarak genel lezzetini artırır; böylece yemeğin tuz oranı daha dengeli olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Patlıcan Çığırtması Yapmanın İpuçları
  2. Patlıcan Kuruturken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
  3. Patlıcan Çiğ Yenir Mi, Çiğ Patlıcan Yemek Güvenli Mi?
  4. Patlıcan Pişirirken Bilmeniz Gereken 9 Püf Noktası
  5. Patlıcan Közlerken Bilmeniz Gereken 7 Püf Noktası

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak