Patlıcanı Doğradıktan Sonra Bu Adımı Atlamayın
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patlıcanı doğrar doğramaz tuzlu suya atmak sadece bir gelenek değil lezzetin ve kıvamın da anahtarıdır. Peki; patlıcan neden tuzlu suda bekletilir? İşte yanıtı.
Patlıcanı Doğradıktan Sonra Bu Adımı Atlamayın

Patlıcan, Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak her lezzetli patlıcan yemeğinin arkasında küçük ama etkili bir mutfak sırrı yatar; o da tuzlu suda bekletmek. Peki; patlıcan neden tuzlu suda bekletilir? İşte cevabı.

patlıcan

Acılığını Gidermek İçin

Patlıcan doğal olarak hafif acı bir tada sahip olabilir. Tuzlu su, bu acılığı alarak daha yumuşak bir tat bırakır.

Kararmayı Önlemek İçin

Patlıcan kesildikten sonra havayla temas ettiğinde hızla kararır. Tuzlu su, bu oksidasyonu yavaşlatarak renginin korunmasına yardımcı olur.

Yağ Çekmesini Azaltmak İçin

Kızartma sırasında patlıcan çok yağ çeker. Tuzlu suda bekletmek, hücre yapısını biraz sıkılaştırarak yağ emilimini azaltır.

Daha İyi Pişmesi İçin

Tuzlu su, patlıcanın daha dengeli ve yumuşak şekilde pişmesine katkı sağlar; özellikle fırınlama ve kızartma işlemlerinde içi daha iyi pişer.

Tuzla Ön Tatlandırma

Patlıcanın içine biraz tuz geçmesini sağlayarak genel lezzetini artırır; böylece yemeğin tuz oranı daha dengeli olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Patlıcan Çığırtması Yapmanın İpuçları
  2. Patlıcan Kuruturken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
  3. Patlıcan Çiğ Yenir Mi, Çiğ Patlıcan Yemek Güvenli Mi?
  4. Patlıcan Pişirirken Bilmeniz Gereken 9 Püf Noktası
  5. Patlıcan Közlerken Bilmeniz Gereken 7 Püf Noktası

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Çöpe atmayın: Bu gıda gerçek bir süper besin olabilir
Limonlu Kek Yoğurtla Yapılır Mı?
Filizlenmiş Bakliyat Yenir Mi?
İyi Kolestrol Artıran 10 Yiyecek
Poğaçanın Üstünün Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Yemeklerde Hangi Salça Kullanılır?