Patlıcan Konservesi Yapmanın İpuçları
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
29 Tarif       5 Takipçi
Patlıcan konservesi, yazın en taze patlıcanlarını kış aylarına taşımanın en pratik yollarından biridir. Ancak bu lezzeti uzun süre bozulmadan saklayabilmek için doğru yöntemleri bilmek şarttır. İşte patlıcan konservesi yapmanın ipuçları...

Patlıcan, yaz sofralarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Kızartması, közlemesi, salatası ya da yemeğiyle her tarifte kendine yer bulur. Ancak patlıcanın en lezzetli ve taze olduğu dönem yaz aylarıdır. Bu dönemde hazırlanan patlıcan konserveleri, kışın sofralarda yazın lezzetini yeniden yaşatır. Peki, patlıcan konservesi yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte ipuçları...

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak