Patates, mutfağımızın en kurtarıcı malzemelerinden biridir. Haşlanır, kızartılır, fırına atılır; her haliyle lezzetli, doyurucu ve sevilen bir sebzedir. Üstelik dolapta başka malzeme olmasa bile sadece patatesle bile harika tarifler çıkarmak mümkündür. İşte “Patatesli ne yemek yapsam?” sorusunun yanıtı.
Baharatlarla harmanlanmış patatesleri fırında çıtır çıtır pişir. Yanına yoğurtla servis harika olur.
Haşlanmış patatesi baharat ve unla yoğur, şekil verip kızart. Vejetaryen dostu bir tarif.
Tencerede pişen klasik, sulu ve doyurucu bir ev yemeği.
İnce dilimlenmiş patatesleri süt, krema ve peynirle fırında pişir. Sofraya şıklık katar.
Rendelenmiş patatesle yapılan çıtır mücverler özellikle çay saatine yakışır.
Patatesli iç harçla hazırlanan çıtır yufkalı börek, fırında ya da tavada yapılabilir.
Soğan, domates, salça ve patatesle yapılan hafif, zeytinyağlı bir yaz yemeği.
İspanyol usulü kalın omlet: patates, soğan ve yumurtayla bol proteinli bir seçenek.
Patates ve tavuk parçalarını aynı tepside baharatlarla pişir, minimum zahmetle maksimum lezzet.
Haşlanmış patatesi süt ve tereyağıyla ezip kremsi bir püre yap, et yemeklerinin yanına mükemmel gider.