Patates Tostu Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takip��i
Patates tostu yaparken lezzetli ve çıtır bir sonuç elde etmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Öncelikle rendelenmiş patatesin suyunu iyice sıkmak, tostun hamurlaşmasını önler ve dışının çıtır olmasını sağlar. Baharatlarla lezzetlendirilmiş patates karışımına az miktarda sıvı yağ eklemek, hem kıvamı iyileştirir hem de güzelce kızarmasına yardımcı olur. İşte patates tostu yapmanın püf noktaları.
Patates Tostu Yapmanın Püf Noktaları

Tost makinesinin önceden ısıtılması ve karışımın ince tabaka halinde yayılması, eşit pişmeyi sağlar. İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri veya sucuk gibi iç malzemelerle zenginleştirilen patates tostu, pratikliğiyle kahvaltıların yıldızı olabilir. İşte patates tostu yapmanın püf noktaları.

patates tostu

Patates Seçimi

Taze ve nişastalı (sarı patates) türleri tercih edin. Hem daha iyi kıvam verir hem de çıtırlık sağlar.

Rendelenmiş Patatesin Suyu

Rendeledikten sonra patatesin suyunu iyice sıkın. Aksi takdirde tost lapa gibi olur ve çıtırlaşmaz.

Baharat ve Tuz Dengesi

Rende patatese tuz, karabiber, pul biber, kekik gibi baharatlar ekleyin. Ama tuzu fazla kaçırmayın, çünkü patates çabuk çekiyor.

İç Harç

Arasına kaşar peyniri, sucuk, salam veya zeytin gibi malzemeler ekleyebilirsiniz ama çok doldurursanız tost kapanmaz. Ölçülü olun.

Tost Makinesi Isısı

Önceden ısıtılmış tost makinesinde pişirin. Patatesin dışı çıtır çıtır olurken içi yumuşacık kalır.

Pişirme Süresi

Ortalama 8–10 dakika pişirin. Ama makinenizin gücüne göre bu süre değişebilir. Ara sıra kontrol edin ama erken açmayın, dağılabilir.

Yağ Kullanımı

Patatesin dışının güzel kızarması için rende karışımına azıcık sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı ekleyebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Tavuk Tantuni Pişirmenin Tüyoları
Domatesli Bulgur Pilavı Yapmanın İpuçları
Fırında Somon Yapmanın Püf Noktaları
Dondurma Makinesi Olmadan Dondurma Nasıl Yapılır?
Milano’da Cotoletta Nerede Yenir?
İlhan, Efe, Servet: Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Düellosunu Kim Kazandı?