Patates Borani Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patates borani, haşlanmış patatesin yoğurt ve sarımsakla buluştuğu, üzerine tereyağlı baharat sosu gezdirilen lezzetli bir yemektir. Kıvamını tutturmak için patateslerin çok yumuşamadan haşlanması, yoğurdun kesilmemesi için ılıtılarak eklenmesi önemlidir. İşte patates borani yapmanın püf noktaları!
Patates Borani Yapmanın Püf Noktaları

Sarımsak, nane ve kırmızı biber gibi baharatlarla zenginleşen patates borani, dinlendirildiğinde daha da lezzetli hale gelir. Hem pratik hem de doyurucu olan bu lezzetli yemek, sofralara nefis bir tat katar. Patates borani yaparken lezzetini artırmak ve kıvamını tutturmak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır.

patates borani

Patateslerin Doğru Pişirilmesi

Patatesleri haşlarken çok fazla pişirmemeye dikkat edin; ezilip dağılmaması gerekir. Hafif diri kalmalı ki kıvamı güzel olsun. Haşladıktan sonra fazla suyunu süzüp biraz bekletirseniz fazla nemini kaybeder ve daha iyi bir kıvam elde edersiniz.

Yoğurdun Kesilmemesi İçin Dikkat Edin

Yoğurdu doğrudan sıcak malzemeye eklemeyin, aksi halde kesilebilir. Önce yoğurdu bir kasede karıştırıp içine birkaç kaşık ılık su veya yemek suyundan ekleyerek ılıtın, sonra yemeğe ilave edin. Süzme yoğurt kullanırsanız kıvamı daha yoğun olur ve sulanmaz.

Sarımsak ve Baharat Dengesi

Patates boraniye en çok yakışan lezzetlerden biri sarımsaktır. Yoğurda eklerken iyice dövülmüş olmasına dikkat edin ki aromasını güzel versin. Kırmızı toz biber, pul biber ve nane ile hazırlanan tereyağlı sos boraninin üzerine döküldüğünde lezzetini tamamlar.

Servis Öncesi Dinlendirme

Boraniyi hazırladıktan sonra birkaç dakika dinlendirirseniz lezzetlerin birbirine daha iyi karışmasını sağlarsınız.

Şunlara da göz atın:

  1. Ispanak Borani Yanına Ne Gider?
  2. Keşkek Yanına Ne Gider?
  3. Karnabahar Graten Yanına Ne Gider?
  4. Kapuskanın Yanına Ne Gider?
  5. Semizotu Yemeğinin Yanına Ne Gider?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Kurban Eti Neden Sert Olur?
Orijinal, Tescilli Adana Kebabın 7 Püf Noktası
Kavurmaya Yağ Ne Zaman Eklenir?
Tüm Dünyada Türk Tatlısı Olarak Bilinen Tatlı Nedir?
Maden Suyu Şişeleri Neden Genelde Yeşil Olur?
İzmir'in En Meşhur Coğrafi Tatlısı Nedir?