Pandispanyanın Kekten Farkı Nedir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pandispanya, yağ içermeyen ve yumurtaların iyice çırpılmasıyla kabaran hafif bir kek türüdür. Peki; pandispanyanın kekten farkı nedir?

Kek genellikle yağ, süt ve kabartma tozu içeren, daha yoğun dokulu bir tatlıdır. Pandispanya süngerimsi yapısıyla pasta tabanı olarak tercih edilirken, kek tek başına da tüketilir. Malzeme ve yapım tekniği açısından pandispanya daha sadedir.

Yağ İçeriği

Pandispanya yağ içermez; keklerde genellikle tereyağı, sıvı yağ veya margarin bulunur.

Kabarma Yöntemi

Pandispanya yumurtaların köpürtülmesiyle kabarır; keklerde kabartma tozu veya karbonat kullanılır.

Doku

Pandispanya daha hafif ve süngerimsi; kek ise daha yoğun ve nemlidir.

Kullanım Amacı

Pandispanya genellikle pasta tabanı olarak kullanılır; kek tek başına tatlı olarak tüketilir.

Malzeme Sadeliği

Pandispanya az ve temel malzemelerle yapılır (yumurta, şeker, un); kek tarifleri daha çeşitli malzeme içerir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?